Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Δύο οι εστίες μόλυνσης στη Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς – Θανατώθηκαν εκατοντάδες αιγοπρόβατα

Δύο οι εστίες μόλυνσης στη Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς – Θανατώθηκαν εκατοντάδες αιγοπρόβατα Δύο οι εστίες μόλυνσης στη Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς – Θανατώθηκαν εκατοντάδες αιγοπρόβατα
Δύο είναι οι εστίες μόλυνσης στη Ροδόπη από τον ιό της ευλογιάς. Η πρώτη ήταν στην Ξυλαγανή όπου θανατώθηκαν 143 πρόβατα ενώ η δεύτερη στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και συγκεκριμένα στον Κέχρο, όπου η μονάδα εκεί είναι δυναμικότητας 500 αιγοπροβάτων. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ πρόκειται για πρώτη φορά που ζωονόσος προσβάλλει τον ορεινό όγκο και αυτό έχει προβληματίσει σοβαρά τους κτηνιάτρους που ανησυχούν για τον τρόπο μετάδοσης του ιού, ο οποίος κάνει άλματα ή δεν τηρούν τους κανόνες που πρέπει οι κτηνοτρόφοι. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της ΑΜ-Θ, υπάρχουν 46 εστίες μόλυνσης με ευλογιά στο Νότιο Έβρο, 13 στον Βόρειο και 7 στην Καβάλα.

* This article was originally published here
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny