Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Σε συναγερμό λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων όλη η χώρα – Θανατώθηκαν πάνω από 17.000 ζώα

Σε συναγερμό λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων όλη η χώρα – Θανατώθηκαν πάνω από 17.000 ζώα Σε συναγερμό λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων όλη η χώρα – Θανατώθηκαν πάνω από 17.000 ζώα
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τα χιλιάδες κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Οι κτηνοτρόφοι είναι απελπισμένοι και αγωνιούν για το μέλλον τους. Η ευλογιά των αιγοπροβάτων ξεκληρίζει τα κοπάδια των κτηνοτρόφων, καθώς καθημερινά εντοπίζονται νέα κρούσματα από τον Έβρο μέχρι και τη νότιο Πελοπόννησο. Η ευλογιά των προβάτων εμφανίστηκε στα μέσα Αυγούστου στον Έβρο, ενώ εξαπλώθηκε σε Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Μαγνησία και τις τελευταίες ημέρες σε Κόρινθο και Μεσσηνία. Συνολικά έχουν εντοπιστεί 104 εστίες από τον Έβρο έως την Πελοπόννησο ενώ θανατώθηκαν περισσότερο από 17.000 ζώα. Αποφασίστηκε με τομεάρχες του πρωτογενούς τομέα, να κλείσουν τα σφαγεία για τουλάχιστον 10 μέρες καθώς και η μετακίνηση των προβάτων για βοσκή και αναπαραγωγή. Η ευλογιά των προβάτων δεν είναι μεταδοτική προς τον άνθρωπο, ωστόσο είναι εξαιρετικά μεταδοτική ανάμεσα στα ζώα.

* This article was originally published here
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny