Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Κένυα: Μέσω ιδρύματος Γκέιτς το μικροτσίπ στα νεογέννητα!

 
Τη στρατηγική και τους σχεδιασμούς για την παροχή ψηφιακής ταυτότητας, γνωστή ως Μaisha Namba, σε όλους τους Κενυάτες έχει αναλάβει το ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας δυσκολεύεται να πείσει τους πολίτες να υιοθετήσουν τις ταυτότητες του μέλλοντος, επειδή περιλαμβάνει την εμφύτευση αναγνωριστικών τσιπ στα νεογέννητα, όπως βάζουν οι κτηνίατροι σε σκύλους, γάτες και άλλα κατοικίδια.

Στο τσιπ θα περιλαμβάνεται ένας μοναδικός προσωπικός αριθμός αναγνώρισης που θα αποδίδεται σε καθένα Κενυάτη πολίτη από τα γεννοφάσκια του.

Ηδη το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα του πανίσχυρου παγκοσμίως ιδρυτή της Microsoft βρίσκεται σε προχωρημένες διαβουλεύσεις με τις αρχές της Κένυας, ώστε να δημιουργηθούν δεσμοί με βασικούς τεχνικούς εμπειρογνώμονες πάνω στον τομέα της ψηφιακής ταυτότητας με μικροτσίπ, σύμφωνα με τον Μαρκ Σούζμαν, διευθύνοντα σύμβουλο του ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Business Daily Africa».


«Εχουμε μια σειρά από συγκεκριμένες επενδυτικές ενισχύσεις για την ψηφιακή ταυτότητα. Στην πραγματικότητα την παρέχουμε σε ευρύτερες πλατφόρμες» δήλωσε ο Σούζμαν στο περιθώριο των συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μαρακές του Μαρόκου.


Ο Maisha Namba είναι ένας μοναδικός προσωπικός αριθμός αναγνώρισης που θα αποδίδεται σε κάθε Κενυάτη πολίτη. Ο αριθμός αυτός θα αναγράφεται στο τσιπ Maisha ως ψηφιακό αναγνωριστικό ταυτότητας. Η Κένυα προετοιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες για την έναρξη λειτουργίας του βιομετρικού ψηφιακού συστήματος ταυτοποίησης αξίας 6.800.000 δολαρίων. Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου οι κενυατικές Αρχές ανέβαλαν την έναρξη λειτουργίας λόγω δυσμενών συνθηκών.


(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny