Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Πού κρύβονται οι Έλληνες υμνητές του διεφθαρμένου Menendez – Το ατιμωτικό τέλος του ακραιφνούς «Τουρκοφάγου»


 Πού είναι οι ελληνικοί διθύραμβοι για τον διεφθαρμένο Αμερικανό πολιτικό Bob Menendez;

Πού είναι αλήθεια οι ύμνοι πολιτικών και ΜΜΕ στην Ελλάδα για τον ακραιφνή «τουρκοφάγο» γερουσιαστή;
Πού κρύβονται οι θιασώτες των αποφάσεων και ενεργειών του εξευτελισμένου Αμερικανού πολιτικού που βιώνει έναν προσωπικό διασυρμό στο τέλος της καριέρας του;
Πού κρύβονται όλοι όσοι ευχαριστούσαν για το αντιτουρκικό μένος του και τις επιθέσεις του στην Άγκυρα – με το αζημίωτο πάντα - τον δεινό λομπίστα.

Το εξευτελιστικό πολιτικό τέλος του Menendez

Ελάχιστα ήταν τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο για τον καταδικασμένο για διαφθορά Bob Menendez, ο οποίος απέσυρε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του από τις κάλπες του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δίνοντας τέλος στο ερώτημα εάν ο ντροπιασμένος γερουσιαστής θα περιέπλεκε τις εκλογές για το ίδιο του το κόμμα (Δημοκρατικοί) που τον απέρριψε.
Τερματίζει έτσι επίσημα μισό αιώνα στην πολιτική που ξεκίνησε σε μια σχολική επιτροπή του New Jersey και κορυφώθηκε με μεγάλη δυναμική στην παγκόσμια σκηνή.
Ώρες νωρίτερα, ο κυβερνήτης του New Jersey, Phil Murphy, δήλωσε ότι τοποθετείται στη θέση του ο George Helmy.
Ο Menendez είχε δηλώσει ότι θα ήταν υποψήφιος για επανεκλογή ως «ανεξάρτητος Δημοκρατικός» εάν αθωωνόταν για κατηγορίες διαφθοράς και τον Ιούνιο κατέθεσε πολύ μεγάλο αριθμό υπογραφών που απαιτούνταν για να μπει στο ψηφοδέλτιο ως ανεξάρτητος.

menendez_police.jpg

Οι Δημοκρατικοί και η Kamala Harris τρόμαξαν με τα αρνητικά πρωτοσέλιδα

Αλλά προς μεγάλη λύπη των Ελλήνων οπαδών του ο Menendez δεν αθωώθηκε.
Αντίθετα, ένα δικαστήριο τον Ιούλιο του 2024 τον καταδίκασε για 16 κατηγορίες διαφθοράς.
Οι Δημοκρατικοί με υποψήφια πρόεδρο πια την Kamala Harris, είδαν στο πρόσωπο του Menendez μία οιονεί πολιτική απειλή για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Φοβήθηκαν ότι η έστω και «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα του διεφθαρμένου γερουσιαστή θα έπληττε καίρια την εικόνα τους με τα καθημερινά αρνητικά πρωτοσέλιδα σχετικά με τις δωροδοκίες του γερουσιαστή για παροχή βοήθειας σε ξένες κυβερνήσεις.
Ο Menendez υπηρέτησε στη Γερουσία από το 2006 και αναδείχθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων.
Οι Δημοκρατικοί τον εγκατέλειψαν λίγες ώρες μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου τον Σεπτέμβριο του 2023.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν έκρινε ένοχο τον Menendez τον Ιούλιο 2024.
Καταδικάστηκε για: δωροληψία και άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι ανταλλάγματος επ’ ωφελεία ιδίως της Αιγύπτου και του Κατάρ, παρακώλυση της δικαιοσύνης, καθώς και ότι ενεργούσε ως πράκτορας ξένης κυβέρνησης.

menendez_court.jpg
Η δίκη επικεντρώθηκε σε αυτό που οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αποκάλεσαν «διάφορα αλληλοεπικαλυπτόμενα συστήματα δωροδοκίας» στα οποία ο γερουσιαστής και η σύζυγός του Nadine Menendez δέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά, ράβδους χρυσού και πληρωμές αυτοκινήτων και υποθηκών από τρεις επιχειρηματίες που ήθελαν τη βοήθειά του.
Σε αντάλλαγμα για τις δωροδοκίες, ο Menendez βοήθησε να κατευθυνθούν δισεκατομμύρια δολάρια αμερικανικής βοήθειας προς την Αίγυπτο, όπου ένας από τους επιχειρηματίες, ο Wael Hana.είχε δεσμούς με κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.
Ο Menendez κατηγορήθηκε επίσης ότι προσπάθησε να επηρεάσει ποινικές έρευνες που αφορούσαν άλλους δύο επιχειρηματίες, τον Fred Daibes και τον Jose Uribe.
Οι επιχειρηματίες Hana και Daibes ήταν συγκατηγορούμενοι στη δίκη του γερουσιαστή και καταδικάστηκαν για κάθε μία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.
Ο Uribe δήλωσε ένοχος και κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας κατά του Menendez.
menendez_nadine.JPG
Ράβδοι χρυσού και 480.000 δολάρια

Kατά τη διάρκεια της δίκης, οι ένορκοι εξέτασαν μερικές από τις ράβδους χρυσού που κατέσχεσαν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες από το σπίτι που μοιραζόταν ο γερουσιαστής με τη σύζυγό του στο New Jersey.
Οι πράκτορες βρήκαν επίσης περισσότερα από 480.000 δολάρια σε μετρητά, μεταξύ των οποίων κάποια ήταν σε φακέλους μέσα σε ένα σακάκι που έφερε το όνομα του γερουσιαστή.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι η συνηγορία του Menendez υπέρ των επιχειρηματιών της πολιτείας του ήταν φυσιολογική δραστηριότητα για έναν γερουσιαστή και προσπάθησαν να κατηγορήσουν τη σύζυγό του, την οποία οι εισαγγελείς περιέγραψαν ως μεσάζοντα για τις δωροδοκίες.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης σημείωσαν ότι οι ράβδοι χρυσού βρέθηκαν στη ντουλάπα της.
Υποστήριξαν ότι οι δυο τους ζούσαν χωριστή ζωή και ότι εκείνη κρατούσε τον σύζυγό της στο σκοτάδι για τα οικονομικά της.
Η υπεράσπιση ανέφερε επίσης ότι για δεκαετίες ο γερουσιαστής συνήθιζε να παίρνει μετρητά από τις τράπεζες και τα αποθήκευε στο σπίτι του.
Η μεγαλύτερη αδελφή του κατέθεσε ότι απέκτησε αυτή τη συνήθεια από τους γονείς τους, οι οποίοι διέφυγαν από την Κούβα με μετρητά που ο πατέρας τους είχε αποθηκεύσει σε ένα ρολόι.
Η Nadine Menendez πρόκειται να δικαστεί ξεχωριστά σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Δεν παρακολούθησε τη δίκη του συζύγου της, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.
menendez_gold.JPG
Η ποινή του θα ανακοινωθεί 7 μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές (5/11)

Η ποινή του Menendez θα ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και για τον λόγο αυτό οι Δημοκρατικοί και η ομάδα της Kamala Harris έσπευσαν κυριολεκτικά να «θάψουν στη λήθη» τον άλλοτε δυναμικό Δημοκρατικό γερουσιαστή, που όμως η Αμερικανική Δικαιοσύνη απέδειξε πως λειτουργούσε με το αζημίωτο.
Με την καταδίκη του Menendez τελείωσαν οριστικά στην Ελλάδα και οι ύμνοι για τον «φιλέλληνα» γερουσιαστή που μπλοκάριζε την πώληση των F -16 στην Τουρκία.
Τελείωσαν οριστικά οι ύμνοι για τον Δημοκρατικό γερουσιαστή, που έθετε καθημερινά στο στόχαστρό του τον Erdogan.

Ζητούνται εξηγήσεις στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι Έλληνες πολιτικοί έχουν εξάρει πολλάκις …την προσφορά του Menendez «στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, της ειρήνης και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο», για την οποία, άλλωστε, ο γερουσιαστής έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής.
Βέβαια ζητούνται εξηγήσεις για το γεγονός πως η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είχε ως βασικό της άξονα έναν τέτοιο διεφθαρμένο άνθρωπο και πολιτικό.
Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και στα ελληνικά ζητήματα και του ευχόμαστε να συνεχίσει το έργο του πάντα επ’ ωφελεία των Λαών για ευημερία και Δικαιοσύνη, λέγανε στην Ελλάδα στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν.

menendez_mitsotakis.jpg
Πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Πάφου και να πάρουν πίσω τους τίτλους και τις τιμές που είχαν αποδώσει στον Menendez.
Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης, με την οποία «ο Δήμος θεωρεί ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμβάλλει έμπρακτα στη δημιουργία κουλτούρας εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, πράγμα που ενισχύει τους θεσμούς της κοινωνίας και της χώρας μας».
Είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα.




www.bankingnews.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny