Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Μιας και δεν είναι πια στον πάτο της ΕΕ, οι Βούλγαροι θα συρρεύσουν στην Ελλάδα για διακοπές τον Σεπτέμβριο!

 
Πάνω από 30.000 Βούλγαροι αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου για να κάνουν διακοπές, όπως μεταδίδει το novinite.com που είναι ο μεγαλύτερος αγγλόφωνος πάροχος ειδήσεων της Βουλγαρίας.

Με αφορμή την βουλγαρική εορτή για την «Ημέρα Ενοποίησης» που είναι στις 6 Σεπτεμβρίου και πέφτει Παρασκευή, δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες της χώρας για μία ακόμη εξόρμηση.

Όπως σχολιάζει το novinite.com επικαλούμενο τον Ρούμεν Ντραγκάνοφ, διευθυντή του Ινστιτούτου Αναλύσεων και Αξιολογήσεων στον Τουρισμό, περίπου 45.000 Βούλγαροι θα εκδράμουν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα αναμένεται να είναι ο κορυφαίος προορισμός, με περίπου 30.000 Βούλγαρους ταξιδιώτες να σχεδιάζουν να περάσουν εδώ τις μέρες τους.

Η Χαλκιδική συνεχίζει να είναι ένα αγαπημένο μέρος, με πολλούς Βούλγαρους να έχουν εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα εκεί, σημειώνει ακόμα το novinite.com.

Επιπλέον, περίπου 10.000 Βούλγαροι θα κατευθυνθούν προς την Τουρκία, ενώ λιγότεροι θα επισκεφθούν τη Σερβία, τη Ρουμανία, τα Σκόπια (σ.σ. ως «Μακεδονία» σκέτο τα αναφέρει το δημοσίευμα…) ή τη Δυτική Ευρώπη.

Θα μας ξανάρθουν

Το δεύτερο μεγάλο Σαββατοκύριακο του μήνα για τη Βουλγαρία είναι στις 22 Σεπτεμβρίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας, που πέφτει Κυριακή. Η επόμενη Δευτέρα θα είναι αργία, με αποτέλεσμα περίπου 320.000 Βούλγαροι να κάνουν ταξίδια. Από αυτούς, 280.000 θα ταξιδέψουν εντός της Βουλγαρίας.

Περίπου 40.000 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, με την Ελλάδα να είναι και πάλι η πιο δημοφιλής επιλογή, προσελκύοντας περίπου 25.000 Βούλγαρους.

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο που παρουσιάζεται στο σχετικό άρθρο, είναι ότι οι περίπου 4,2 εκατομμύρια κάτοικοι της Βουλγαρίας, ταξιδεύουν κατά μέσο όρο 5,7 φορές ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων σε εξοχικές κατοικίες ή οικογενειακά σπίτια.

Ποιο να είναι άραγε το αντίστοιχο στατιστικό για την Ελλάδα;

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny