Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

«Θα τα φτιάξει ο Μητσοτάκης»...


Λίγους βρήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους πυρόπληκτους της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και κόντεψε να φτάσει μέχρι την Κηφισίας. Λίγοι όσοι είδαν το σπίτι τους ή την επιχείρησή τους καμένη. Λίγα τα 100.000 στρέμματα καμένου δάσους...
Όσο για την Νάντια που αποτεφρώθηκε;
Ο περήφανος γόνος, μετά την επιστροφή του στα αγαπημένα του Χανιά για να συνεχίσει τις αγαπημένες του διακοπές, δεν βρήκε να πει ούτε λέξη.

*** Κι αν όλα αυτά είναι λίγα, τότε ποια ακριβώς είναι τα πολλά; Μήπως αν προσθέσουμε τα όσα προκάλεσαν οι μεγάλες φωτιές των προηγούμενων ετών; Μήπως αν θυμίσουμε ότι πριν τις εκλογές του 2019 έλεγε ότι θα θωρακίσει τη χώρα απέναντι στις πυρκαγιές; Μήπως αν θυμίσουμε ότι έκανε προεκλογική εκστρατεία πάνω στα φέρετρα των νεκρών από τη φονική φωτιά στο Μάτι;



*** Ο Κυριάκος ποντάρει ότι θα ξεχάσουμε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους κατοίκους του Έβρου, της Βόρειας Εύβοιας, της Ρόδου, της Ολυμπίας, της Αρκαδίας, της Μάνδρας, της Μάνης, των Βιλίων και πάει λέγοντας.





*** Πώς το έλεγε εκείνος ο ηλικιωμένος κύριος από την Καλαμάτα; «Θα τα φτιάξει ο Μητσοτάκης».
Όπως έκανε και στη Βόρεια Εύβοια.


Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της "Ντάμας", πατήστε ΕΔΩ...

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny