Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Κατάργηση της οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης!


 Στην κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης, προτείνοντας κατάργηση ολόκληρης της οργανωτικής δομής που θα φτάνει μέχρι τα καθοδηγητικά όργανα!

Συγκεκριμένα πρότεινε την αντικατάσταση της κοινοβουλευτικής επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η επιτροπή να γίνει εθνικό συμβούλιο και τα μέλη  από 300  θα μειωθούν σε 201, να μετέχουν σε αυτή ex officio 20 συντονιστές ,20 αναπληρωτές συντονιστές των Περιφερειακών Επιτροπών Μελών και θα συνεδριάζει μόνο δυο φορές τον χρόνο. Η Πολιτική γραμματεία να γίνει πολιτικό συμβούλιο με 21 μέλη.

Παράλληλα, πρότεινε να δημιουργηθούν Δημοτικές Επιτροπές Μελών, καταργώντας τις Οργανώσεις Μελών, οι οποίες θα είναι, κυρίως, Ψηφιακές Συνελεύσεις Μελών, επιφορτισμένες με τη Διαβούλευση Θέσεων & Προγράμματος, τα Εσωτερικά Δημοψηφίσματα και τις Προκριματικές Εκλογές. Χωρίς, δηλαδή, δικαίωμα συζήτησης και λόγου. Ζητάει, επίσης την κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών, ενεργοποιώντας τις Περιφερειακές Επιτροπές Μελών.

Τέλος, πρότεινε την Εθνική Συνέλευση Μελών (Τακτικό Συνέδριο), που θα συγκαλείται κάθε 3 χρόνια και στην οποία θα μετέχουν ως σύνεδροι σε ποσοστό 10% και μέλη του κόμματος κατόπιν κλήρωσης.

Νωρίτερα, το «αντάρτικο» του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς το «Κίνημα των 87» προσήλθε στη συνεδρίαση με ένα δικό του κείμενο στο οποίο ασκούν κριτική στον πρόεδρο του κόμματος ενώ ζητούν την διεξαγωγή δύο εσωκομματικών δημοψηφισμάτων για τις προωθούμενες καταστατικές αλλαγές και την κεντροαριστερά.


Σχετικά με τα δημοψηφίσματα πρόεδρος του κόμματος εμφανίστηκε αρνητικός!

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny