Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Η πρώτη συνέντευξη Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας: «Δεν θα έπρεπε να ήμουν εδώ, γλίτωσα στο ένα όγδοο της ίντσας»


 Την πρώτη του συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το περασμένο Σάββατο σε προεκλογική συγκέντρωση του στην Πενσιλβάνια έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας πως γλίτωσε παρά τρίχα καθώς έστριψε το κεφάλι του για να δει το ότοκιου!

Συγκεκριμένα μιλώντας στην Washington Examiner στην διάρκεια της πτήσης του προς το Μιλγουόκι όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν.

«Σπάνια κοιτάζω μακριά από το πλήθος. Αν δεν το είχα κάνει εκείνη τη στιγμή, δεν θα μιλούσαμε σήμερα, σωστά; Το πιο απίστευτο ήταν ότι έτυχε όχι μόνο να στρίψω, αλλά και να στρίψω την ακριβή στιγμή. Επέζησα από τύχη ή από τον Θεό.


Αν κάνω μόνο μισή στροφή, χτυπάει το πίσω μέρος του εγκεφάλου. Στην άλλη μεριά θα περνούσε ακριβώς από [το κρανίο μου]. Και επειδή η ταμπέλα ήταν ψηλά, κοίταξα ψηλά. Οι πιθανότητες να κάνω μια τέλεια στροφή είναι πιθανώς το ένα δέκατο του ενός τοις εκατό, οπότε δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ».


Και συνέχισε:


«Το όλο ζήτημα ήταν ένα όγδοο της ίντσας. Το ότι έστριψα ακριβώς σε εκείνο το δευτερόλεπτο, όπου αυτός [ο ένοπλος] δεν θα σταματούσε τον πυροβολισμό, είναι εκπληκτικό. Αρκετά συναρπαστικό. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ».


Σχολιάζοντας την κίνηση να υψώσει την γροθιά του λίγο πριν τα στελέχη της ασφάλειάς του τον κατεβάσουν από το πόντιουμ είπε ότι ήθελε οι θαυμαστές του να ξέρουν ότι είναι εντάξει «και ότι η Αμερική συνεχίζει, εμείς προχωράμε, ότι είμαστε δυνατοί». «Η ενέργεια των ανθρώπων εκεί εκείνη τη στιγμή, απλώς στέκονταν εκεί. Είναι δύσκολο να περιγράψω πώς ήταν αυτό, αλλά ήξερα ότι ο κόσμος κοιτούσε. Ήξερα ότι η ιστορία θα το κρίνει αυτό και ήξερα ότι έπρεπε να τους ενημερώσω ότι είμαστε καλά», επεσήμανε.


«Είπα, πρέπει να φύγω, πρέπει να φύγω. Δεν ήθελα να με εκτελέσουν. Έχω δει ανθρώπους να εκτελούνται, και δεν είναι καλό. Και δεν είχα πρόβλημα με το περπάτημα», δήλωσε.


Καταλήγοντας επαίνεσε την ταχύτητα και την δύναμη των μελών της ασφάλειάς του και δεν σχολίασε όσα ακούστηκαν για το γεγονός πως υπήρχαν κενά που επέτρεψαν ουσιαστικά την απόπειρα.


Ο Ντόναλντ Τραμπ αφίχθη χθες Κυριακή στο Μιλγουόκι, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, για το συνέδριο του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων —στο οποίο πρόκειται να λάβει και τυπικά το χρίσμα ώστε να είναι ο υποψήφιος της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου—, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


Το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων θα διεξαχθεί στην πολιτεία Ουισκόνσιν από σήμερα Δευτέρα 15η ως και την Πέμπτη 18η Ιουλίου και προεξοφλείται ήδη πως θα αποτελέσει εκδήλωση εκθείασης του κ. Τραμπ, μετά την επίθεση κατά της ζωής του 78χρονου πρώην προέδρου στην Πενσιλβάνια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί αυτί, να χάσει τη ζωή του παριστάμενος υποστηρικτής του και να τραυματιστούν άλλοι. Ο 20χρονος δράστης σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών της αστυνομίας.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny