Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Λέτε να τους τρελάνει ο Μητσοτάκης και να δώσει το «δαχτυλίδι» στον Θωμά Βαρβιτσιώτη;

 
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση της Κυρίας επί των τιμών στην Εστία της Κυριακής.

Την παραθέτουμε άνευ αλλού σχολίου:

Τί θυμήθηκα τώρα κι εγώ καλοκαιριάτικα. Ότι παραμονές του ανασχηματισμού που έκανε ο πρωθυπουργός για να μετατοπιστεί η συζήτηση από την κυβερνητική βουτιά χωρίς κράνος στο 28%, σε επίπεδο προσώπων, ένα από τα ονόματα που είχε ακουστεί ότι επρόκειτο να αναλάβει χαρτοφυλάκιο ήταν ο κ. Θωμάς Βαρβιτσιώτης.

Δεν γνωρίζω τί συνέβη και τελικώς ο κ. Μητσοτάκης δεν συμπεριέλαβε τον σύμβουλο επικοινωνίας  της V&O, της εταιρείας που αρχές της χρονιάς έκανε συμφωνία για την εκχώρηση του  70% σε ιταλικό όμιλο, στο νέο υπουργικό σχήμα. Άλλωστε πάντα σε μία κυβέρνηση της ΝΔ υπάρχει χώρος για έναν Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Θωμάς είχε αναμειχθεί επίσης στις προεκλογικές επικοινωνιακές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου το 2023 όταν η ΝΔ σκαρφάλωσε στο 41%. Το τί έγινε στη συνέχεια δεν το γνωρίζω αν και υποψιάζομαι ότι η χαλάρωση των σχέσεων Μαξίμου -Βαρβιτσιώτη ενδεχομένως και να οφείλεται στο εκτόπισμα του κ. Σταν Γκρίνμπεργκ.

Τώρα που ο διεθνούς φήμης επικοινωνιολόγος «απολύθηκε» από τη ΝΔ χωρίς να έχουμε μάθει ποτέ πώς και από ποιον πληρωνόταν ίσως και να έχει ανοίξει και πάλι ο δρόμος για τον κ. Θωμά Βαρβιτσιώτη. Όχι όμως για την επικοινωνία.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορούμαι ότι επιχειρεί να πείσει τον κ. Θωμά να πολιτευτεί και να γίνει υπουργός διότι θέλει να τού απονείμει τον τίτλο του «δελφίνου» απέναντι στους επίδοξους διαδόχους του στη Νέα Δημοκρατία. Με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός σκέφτεται ότι μπορεί να συγκρατήσει και πολλές απώλειες στα δεξιά της ΝΔ και συγχρόνως να ανακόψει τα σχέδια για την προεδρία σε άλλα πολιτικά πρόσωπα.   

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny