Παίρνουν αποστάσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβερνητική γραμμή τα ΜΜΕ, αναφέρει σε άρθρο του ο Μανώλης Κοττάκης, «Αίφνης, λοιπόν, ζούμε μια ξαφνική μετατόπιση του μιντιακού κέντρου βάρους. Όσο αφύσικη ήταν η πλήρης ταύτιση των μέσων ενημέρωσης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, άλλο τόσο αφύσικη είναι και η αιφνίδια απομάκρυνσή τους από αυτήν» και προσθέτει ο δημοσιογράφος πως «Αυτό δεν αλλάζει... την πολιτική ουσία: δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Τα μέσα ενημέρωσης, ανεξάρτητα από τα ίδια τα συμφέροντά τους, τα οποία ενδεχομένως έχει θίξει η κυβέρνηση με αποφάσεις της, παρακολουθούν τις τάσεις της κοινής γνώμης και διαπιστώνουν πλέον ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο κανένας».
Ωστόσο με τον εύγλωττο τίτλο ««Καταγγέλλει ως διαπλοκή αυτούς που προσκυνούσε» το άρθρο Κοττάκη λέει κάτι πολύ περισσότερο από τη μετακίνηση των ΜΜΕ. Τι άλλο λέει; «Το δυστύχημα για τον κύριο Μητσοτάκη είναι πως αδυνατεί να είναι πειστικός όταν ισχυρίζεται με διαρροές πως «τα οικονομικά συμφέροντα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνησή του», διότι μέχρι χθες ήταν «ένα» («νύχι κρέας», όπως θα ‘λεγε και η Αλέκα Παπαρήγα) με αυτά τα οικονομικά συμφέροντα».
Επίσης εντοπίζει με εξαιρετικό τρόπο τα κοινά στη διακυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη (1990 -1993) και της πενταετίας του Κυριάκου: «Σε εκείνη τη διαπλοκή, της δεκαετίας του 1990, έδωσε τις πρώτες τηλεοπτικές άδειες η Ν.Δ. Η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν αυτή που τη γιγάντωσε, με αντάλλαγμα την επικοινωνιακή υποστήριξή της. Όταν όμως ο τρόπος διακυβέρνησης εκείνης της περιόδου, ιδιαίτερα εις ό,τι αφορά τη λεγόμενη «διανομή της πίτας των κρατικών προμηθειών», προκάλεσε ισχυρές δυσαρέσκειες στις οικονομικές δυνάμεις του τόπου που είχαν πλέον ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην κατοχή τους, τότε εκείνες ενώθηκαν και έριξαν από την εξουσία τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Κι ας ευεργετήθηκαν από αυτόν με τις τηλεοπτικές άδειες, με τις ψηφιακές παροχές και με τα δημόσια έργα! Η πολιτική είναι άφιλη, δυστυχώς, χωρίς συναισθήματα. Οι συμμαχίες που δεν εδράζονται σε στέρεες ηθικές αξίες έχουν πάντοτε ημερομηνία λήξης.
Η περίοδος που διανύουμε έχει τις ίδιες ακριβώς αναλογίες. Πρόκειται για ίδιο ακριβώς μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, με την ίδια πολιτική σχολή στην εξουσία, με τις ίδιες περίπου διαπλεκόμενες συμμαχίες, με ολίγον μεγαλύτερη ημερομηνία λήξης των συμμαχιών σε σύγκριση με το 1990-1993. Τότε ήταν βραχύβια – κράτησε μόλις τρία χρόνια. Τώρα διαρκεί πάνω από πέντε χρόνια, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετεξέλιξε το μοντέλο και απέφυγε τα λάθη του πατρός του».
Και καταλήγει ο Κοττάκης στο άρθρο του, «Αυτοί που πήραν τις επιπλέον τηλεοπτικές άδειες από τη Ν.Δ. (την έκτη πανελλαδική) πρωταγωνιστούν στην επίθεση εναντίον του μέχρι χθες συμμάχου και ευεργέτη τους για λόγους που αφορούν τους ίδιους και ανατρέχουν κυρίως στην περίοδο των υποκλοπών. Τα σχοινιά μοιάζει να έχουν κοπεί».
enimerosi24.gr