Οι συναλλαγές που κάνεις μέσω της Revolut δεν μετράνε στο αφορολόγητο και δεν ενημερώνεται απευθείας η εφορία, τουλάχιστον με βάση αυτά που ισχύουν μέχρι σήμερα. Ο χρήστης που έχει κάνει συναλλαγές, αγορές αγαθών και υπηρεσιών και θέλουν να μετρήσουν στο αφορολόγητο θα πρέπει να συμπληρώσει τα σχετικά πεδία της φορολογικής δήλωσης ο ίδιος με το ποσό που αντιστοιχεί για τις συναλλαγές που έγιναν μέσω της Revolut.
Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με κατάθεση ενός μεγάλου ποσού και οποιαδήποτε στιγμή η Revolut μπορεί να ζητήσει επιπλέον παραστατικά και να ενημερώσει τις φορολογικές αρχές. Παράλληλα μην διατηρείς ποτέ μεγάλα ποσά, καθώς για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να σου μπλοκάρουν το λογαριασμό και να σου ζητούν παραστατικά προέλευσης των χρημάτων.
Παράλληλα, δεν θα πρέπει να αμελήσουμε να αναφέρουμε ότι δεν αποκλείεται κάποια στιγμή το Ελληνικό Κράτος να ζητήσει να στέλνονται τα στοιχεία και μάλιστα και αναδρομικά.
Γενικότερα θέλει μεγάλη προσοχή στα ποσά που μπαίνουν στον λογαριασμό της Revolut. Εμείς σε επικοινωνία με την εταιρία, ρωτήσαμε το όριο με το οποίο δεν θα χρειαστεί να τρέχουμε να μαζέψουμε παρασταστικά, κάτι που η εταιρία προφανώς αρνήθηκε να αποκαλύψει, όπως κάνουν και όλες οι άλλες τράπεζες. Από την άλλη έχουμε ακούσει για περιστατικά με ποσά 8.000 ευρώ, που η τράπεζα κλείδωσε τον λογαριασμό μέχρι την παροχή παραστατικών για αυτά τα ποσά, ακόμα και αν προέρχονται από λογαριασμό του χρήστη σε άλλη τράπεζα.
Η Revolut είναι εργαλείο, όμως χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πλέον είναι και επίσημα τράπεζα της Λιθουανίας, με όλους τους όρους που επιβάλονται στις τράπεζες στην Ευρωπαϊκής Ένωσης.