Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Με τις ψήφους των άλλων...

 
Στην τελευταία του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα εγχειρίδιο κομματικού τακτικισμού και εργαλειοποίησης των δημοκρατικών αρχών των πολιτικών δυνάμεων της προόδου ως μέσων προώθησης της εικόνας του μέγα μεταρρυθμιστή της χώρας...

Ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με το πώς -γιατί το από ποιους φαίνεται πως δεν τον απασχολεί- θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών συνιστά την επιτομή μιας στρατηγικής που στηρίζεται στην πολιτική μεθόδευση και στην υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, για να υπερβεί τους εσωκομματικούς σκοπέλους και να αποφύγει το πολιτικό κόστος για την κυβέρνησή του, υποδεικνύει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν σφόδρα με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία να επιλέξουν την αποχή την ώρα της ψηφοφορίας, δηλαδή να μην ψηφίσουν, αποκαλύπτοντας με άνεση στον τηλεοπτικό αέρα ότι η «γραμμή» που δίνει δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Το ίδιο ισχύει και για τους υπουργούς που είναι βουλευτές, αφού κατά τον ίδιο «αυτό είναι μια λεπτομέρεια», μολονότι υπάρχει η συλλογική δέσμευση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πιο εξοργιστικό που επιχειρεί ο πρωθυπουργός δεν σχετίζεται με το πώς αντιμετωπίζει τους δικούς του βουλευτές για να διευκολυνθεί ο ίδιος στον ρόλο του μεταρρυθμιστή, αλλά με το πώς επιδιώκει να δεσμεύσει τα άλλα προοδευτικά και αριστερά κόμματα στην ψήφιση ενός ημιτελούς νομοσχεδίου που συνδέεται με τα ανθρώπινα δικαιώματα μεταθέτοντάς τους την ευθύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να πατήσει τον κάλο των δικαιωματικών ευαισθησιών των άλλων κομμάτων με τα loafers πολιτικά του παπούτσια προκειμένου να περάσει ένα νομοθέτημα για το οποίο αδυνατεί να πείσει τη δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και πράγματι! Δεν τους ζητάει να του δέσουν τα κορδόνια, απλώς να του περάσουν ένα γυάλισμα στα φλατ μοκασίνια…

Η ΑΥΓΗ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny