Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως ήταν ...αναμενόμενο κλήθηκε να αναφερθεί στο τετ α τετ με τον ηγέτη της γειτονικής μας χώρας αναφέροντας: «προσδοκώ να οικοδομήσουμε πάνω στο θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών» χωρείς να παραγνωρίζει πως «έχουμε μακρές διαφορές, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις επιλύσουμε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και ειδικά το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, τον μόνο τρόπο που είναι διαθέσιμος».
Αναφέρθηκε επίσης στη μια και βασική διαφορά με την Τουρκία «τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο» λέγοντας πως «δεν είναι εύκολο να επιλυθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεργαστούμε σε άλλα πεδία (...)» και συνέχισε λέγοντας: «Ακόμα και αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική κυριαρχία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοικτή και αυτό θα επιδιώξω στην συνάντησή μου με τον Ερντογάν».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι αναμένει οι δύο χώρες, να συνεργαστούν στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και για τις πρόσφατες πλημμύρες στη χώρα μας, ως Ευρωπαϊκή Ένωση, «θα πρέπει να δαπανήσουμε πολλά χρήματα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».
Σε ερώτημα για το εάν ο ελληνικός τουρισμός κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή, ο Έλληνα πρωθυπουργός απάντησε:«Δεν συμφωνώ ότι η βαριά βιομηχανία του τουρισμού κινδυνεύει. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε στον κόσμο είναι ότι η τουριστική περίοδος μπορεί να μην περιορίζεται στο καλοκαίρι και ότι μπορεί να έρθει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Οκτώβριο. Ίσως είναι μια ευκαιρία μέσω της κλιματικής αλλαγής να προωθήσουμε στον κόσμο πως μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και τον Απρίλιο».
Τέλος, για την ελληνική οικονομία, ανέφερε: «Η ελληνική οικονομία πάει πάρα πολύ καλά. Μετά από 13 χρόνια καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας. Έχουμε ρεκόρ φέτος στον τουρισμό».