Ο κ. Τσίπρας ήθελε να παραιτηθεί από το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου, αλλά η ανάγκη να μην αποσυσπειρωθεί το κόμμα ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου τον υποχρέωσε να παραμείνει και να δώσει τη μάχη της συσπείρωσης.
Όπως πληροφορούμαστε, αυτή ήταν και η μεγαλύτερη έγνοια του τις τρεις ημέρες του κλεισηματος του στην Κυψέλη: η όποια απόφασή του να μην διασπάσει το κόμμα, αλλά και να μην αποτελέσει τροχοπέδη για την ενίσχυσή του.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ίδιος έκρινε πως δεν αρέσει πλέον στην πλειοψηφία του εκλογικού σώματος που τον είχε εμπιστευτεί το 2015, αλλά και το 2019.
Οι προσωπικές του ήττες στις Σέρρες, στις πρώτες κάλπες, και στο Ρέθυμνο στις δεύτερες ήταν και οι πλέον αποκαρδιωτικές για τον ίδιο.
Ιδίως του Ρεθύμνου, αφού είχε βάλει στοίχημα εκλογής του Ανδρέα Ξανθού με την προσωπική του κάθοδο στο νομό, αλλά η ήττα με 200 σταυρούς διαφορά στις πρώτες κάλπες έγινε συντριβή με 3.000 ψήφους διαφορά από τον εκλεγέντα τελικώς υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στις δεύτερες.
Την ίδια ώρα, έκρινε πως δεν είχε πλέον την αξιοπιστία να αναλάβει ο ίδιος το εγχείρημα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ», της επανίδρυσής του στην ουσία, αλλά ούτε και τη διάθεση για μια νέα εσωκομματική σύγκρουση.
Είναι, συνεπώς, αυτό το τέλος του πολιτικού Αλέξη Τσίπρα;
Το CNN Greece είχε γράψει πριν μερικές ημέρες ότι το μέλλον του μπορεί να είναι και στην Ευρωβουλή, ως επικεφαλής του Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.
Όπως κι αν έχει, ωστόσο, κανείς στην Κουμουνδούρου δεν στοιχηματίζει πως ο επί 15 χρόνια και πλέον πρόεδρός του δεν θα επανέλθει σε κορυφαία αξιώματα, στο κόμμα κι όχι μόνο.
«Δεν έχει κλείσει ακόμα τα 49 του χρόνια», λένε χαρακτηριστικά και το εννοούν...
cnn.gr