Θ' άκουσατε πως δόθηκε παράταση στην απογραφή έως τις 13/12. Ο εκτιμώμενος χρόνος που είχαν προσδιορίσει οι καθ' ύλην αρμόδιοι δεν επιβεβαιώθηκε εμπράκτως, καθώς κάποιοι έχουν λάβει το φάκελο με τον κωδικό, αλλά... δεν έχουν κάνει τη διαδικασία, άλλοι δεν έχουν λάβει τον κωδικό και πάντα υπάρχουν εκείνοι που απλά αρνούνται να απογραφούν.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να 'συστηθούμε' λίγο με αυτό που λέγεται 'απογραφή'. Πρόκειται για κάτι που έχει συγκεκριμένη χρησιμότητα (δεν είναι μόνο το να μετρηθούμε) και βάσει της Eurostat (θα σου πω σε λίγο και για αυτή) είναι προαπαιτούμενο η σχετικότητα και η συνάφεια. Αποδεδειγμένα, το επίκαιρο δεν είναι κάτι που απασχολεί τη δική μας ιστορία.
Η ερώτηση για τις γέννες και τα νεκρά παιδιά. EΛΣΤΑΤ
Το 90% του ερωτηματολογίου είναι το ίδιο με εκείνο του 2011 και μεταξύ των -ίδιων- ερωτήσεων είναι και το “πόσα τέκνα έχετε γεννήσει” με τη διευκρίνιση ότι απαντούν μόνο οι θήλεις και το “δεν συμπεριλαμβάνονται τα γεννηθέντα νεκρά”.
Αυτή η διατύπωση υπήρχε παλαιότερα και στα ερωτηματολόγια άλλων χωρών. Πλέον δεν θα τη βρεις σε πολλές εκδόσεις. Αναγνώστρια του Magazine ενημέρωσε και ότι “στη μονογονέα μητέρα, υπάρχει ερώτηση, ως δεύτερη στο "διαζευγμένος" για το λόγο του διαζυγίου ή της φυγής. Για όλα αυτά το Magazine επικοινώνησε με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), με απογραφέα και έκανε μια εικονική βόλτα στον πλανήτη, ώστε να διαπιστωθεί τι ρωτούν σε άλλες χώρες. Όχι μόνο από περιέργεια.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...