Μετά τους υγειονομικούς, φαίνεται πως θα ακολουθήσουν κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων που πιθανόν να εξαναγκαστούν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αν κρίνουμε απ' τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Τελευταία στιγμή...
κι ενώ στη Βουλή διασταυρώνουν τα ξίφη τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την τροπολογία που νομοθετεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε δομές υγείας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία, κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση που προβλέπει τη δυνατότητα επέκτασης της υποχρέωσης του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων.Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας εξουσιοδοτείται όχι μόνο για την εξειδίκευση μέτρων αλλά και για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολισμός, λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων της δημόσιας υγείας και της σοβαρότητας της νόσου.
Ταυτόχρονα ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι στην τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό του ΕΚΑΒ και παράλληλα παρατείνονται για επιπλέον τρεις μήνες οι τρίμηνες συβάσεις του έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί στη θέση εκείνων που δεν θα εμβολιαστούν.
Το «καμπανάκι» ίσως χτυπάει για τους εκπαιδευτικούς, με βάση τη σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «η καλύτερη πολιτική είναι τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία όσο πιο γρήγορα γίνεται» και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών είναι σημαντικός.
«Αν ένας εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο νοσήσει, τότε είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, το σχολείο ή ένα τμήμα του ίσως χρειαστεί να κλείσει για μια εβδομάδα ή για δύο εβδομάδες. Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο», επισήμανε.
Efsyn.gr