Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Τρομακτικό! Η τεχνολογία Deepfake μπορεί να βάλει λέξεις στο στόμα του καθενός-Η σχέση με την Λέσχη Μπιλντερμπεργκ (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίζατε ότι υπάρχει τεχνολογία που μπορεί να δημιουργήσει εικόνες ανθρώπων που δεν είναι πραγματικοί;

Και, ξέρατε ακόμη ότι υπάρχει τεχνολογία που μπορεί να κάνει αυτούς τους «ανθρώπους» να μιλήσουν;

Τρομακτικό αλλά πραγματικό….
Γνωστή ως «deepfakes» αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνθεση ανθρώπινης εικόνας βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη. Χρησιμοποιείται για να συνδυάσει και να επιδέσει υπάρχουσες εικόνες και βίντεο σε εικόνες ή βίντεο πηγής χρησιμοποιώντας μια τεχνική εκμάθησης μηχανής γνωστή ως γενετικό δίκτυο αντιπάλων (GAN).

Η τεχνολογία Deepfake εξελίσσεται ταχέως και οι πιθανές συνέπειες είναι ανησυχητικές.


Η τεχνολογία Deepfake έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ψεύτικων ειδήσεων, κακόβουλων αναφορών, ψευδών πορνογραφικών βίντεο διασημοτήτων και άλλα.

Σε μια έκθεση του Φεβρουαρίου 2019 το ThisPersonDoesNotExist.com χρησιμοποιεί τεχνολογία για τη δημιουργία ατελείωτων ψεύτικων προσώπων.

Όπως είδαμε στις συζητήσεις που χρησιμοποιούν τα GAN για να επικολλήσουν τα πρόσωπα των ανθρώπων σε βίντεο στόχων, συχνά για να δημιουργήσουν μη συναινετική πορνογραφία, η ικανότητα να χειραγωγήσουν και να παράγουν ρεαλιστικές εικόνες σε κλίμακα θα έχει τεράστια επίδραση αναφορικά με το πώς οι σύγχρονες κοινωνίες σκέφτονται τα αποδεικτικά στοιχεία και την εμπιστοσύνη. Τέτοιο λογισμικό θα μπορούσε επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τη δημιουργία πολιτικής προπαγάνδας και επιρροής εκστρατειών.

Με άλλα λόγια, το ThisPersonDoesNotExist.com είναι μόνο η… ευγενική εισαγωγή αυτής της νέας τεχνολογίας. Η αγενής αφύπνιση έρχεται αργότερα.

Φαίνεται ότι το «αργότερα» είναι ήδη εδώ πάντως:

Ένας νέος αλγόριθμος επιτρέπει στους συντάκτες βίντεο να τροποποιούν την βιντεοκασέτα σαν να επεξεργάζονταν κείμενο – αντιγραφή, επικόλληση ή προσθήκη και διαγραφή λέξεων.

Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Max Planck, το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον και την Adobe Research δημιούργησαν έναν τέτοιο αλγόριθμο για την επεξεργασία των βίντεο ομιλίας.

Οι πιθανές συνέπειες αυτής της τεχνολογίας είναι τρομακτικές καθώς γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διακρίνουμε τις απομιμήσεις από την πραγματικότητα.
Ερχόμαστε σε ένα σημείο στην μετα-μεταμοντέρνα κοινωνία μας, όπου δεν θα πιστεύουμε πλέον ότι βλέπουμε και ακούμε. Τώρα αντιλαμβανόμαστε το πραγματικό νόημα της φράσης «ο κόσμος μετά την αλήθεια». Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό ήταν ένα επίσημο θέμα της περυσινής εξαιρετικά μυστικής συναντήσεως της Λέσχης Bilderberg…

Ποιες θα είναι οι συνέπειες;

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny