Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Γερμανός καθηγητής: Το Βέλγιο και η Ελλάδα είναι οι πιο αδύναμοι κρίκοι στην ευρωπαϊκή ασφάλεια

Για μαζικά λάθη κατηγορεί τις αρχές του Βελγίου ο Γερμανός ειδικός επί τα θέματα ασφαλείας, Γιόαχιμ Κράουζε, ο οποίος μάλιστα αναφέρει ότι η συγκεκριμένη χώρα και η Ελλάδα είναι οι αδύναμοι κρίκοι της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου, τονίζει ότι υπάρχει συνεργασία στην Ευρώπη....
, η οποία όμως έχει προβλήματα και παραδέχεται ότι υπάρχουν ελλείψεις και απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι ήταν δυνατή η αποτροπή των επιθέσεων στις Βρυξέλλες, αν υπήρχε καλύτερη συνεργασία.

Κατά την άποψή του, οι αρμόδιες αρχές του Βελγίου έκαναν μαζικά λάθη. «Αυτή η χώρα είναι τόσο ομοσπονδιακά κατακερματισμένη στο πεδίο των αρμοδιοτήτων, όχι μόνο μεταξύ των περιοχών αλλά και μεταξύ των γλωσσικών ομάδων. Σε πολλά θέματα δεν αισθάνεται πια κανείς υπεύθυνος στο Βέλγιο. Τα λάθη που έγιναν εκεί είναι μοναδικά στην Ευρώπη. Και αυτό δείχνει επίσης ότι το Βέλγιο είναι μαζί με την Ελλάδα ο πιο αδύναμος κρίκος στο πεδίο της ευρωπαϊκής εσωτερικής ασφάλειας», τόνισε ο Γιόαχιμ Κράουζε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Οσο για τις ελλείψεις εκτιμά ότι εν μέρει αυτές είναι πολιτικά επιθυμητές. «Η προστασία των (σ.σ. προσωπικών) δεδομένων είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Και όταν μιλάμε για σύνδεση διαφόρων ''δεξαμενών δεδομένων'' πρόκειται ουσιαστικά για άρση των μέτρων προστασίας δεδομένων», εξήγησε.

Επιπλέον, τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο Βέλγιο και ειδικά σε προβληματικές περιοχές όπως το Μόλενμπεκ και άλλες. Για αυτό το λόγο, υπογράμμισε, θα πρέπει να εστιάζει κανείς περισσότερο εκεί «και όχι σε λάθη και ελλείψεις στο πεδίο της ευρωπαϊκής ανταλλαγής πληροφοριών».
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny