Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

To Cambridge ψάχνει τον “γιατρό της σοκολάτας”!

Οι επιστήμονες και οι λάτρεις της σοκολάτας έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε μια γλυκιά έρευνα στο πανεπιστήμιο του Cambridge και να γίνουν “γιατροί της σοκολάτας”. Πιο συγκεκριμένα το βρετανικό ανώτατο ίδρυμα αναζητά έναν ερευνητή για διδακτορικό στη σοκολάτα, στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας.
Η πρόκληση είναι να μελετήσει και να προτείνει λύσεις για την τήξη της σοκολάτας σε θερμά κλίματα μελετώντας τις «βασικές αρχές της θερμο-σταθερής σοκολάτας».....
Ο επίδοξος “γιατρός της σοκολάτας” θα πρέπει να «διερευνήσει τους παράγοντες που επιτρέπουν στη σοκολάτα να παραμένει σε στερεή κατάσταση και να διατηρεί τις ιδιότητές της σε θερμά κλίματα”. Το ερευνητικό έργο είναι «κυρίως πειραματικό”, ενώ απαιτούνται άριστες μαθηματικές δεξιότητες.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny