Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Πιο αιρετικό άρθρο για Τουρκία & Su-24 Fencer …πεθαίνεις!

Εν αντιθέσει με όλους όσους πίστευαν και προεξοφλούσαν ότι η Τουρκία διέβη τον Ρουβίκωνα, Θα υποστεί τις συνέπειες του θυμού της Αρκούδας κ.λπ. εξαιτίας της κατάρριψης, φαίνεται ότι θα απογοητευτούν. Γιατί κατά τη γνώμη μου, η επόμενη μέρα μοιάζει να πηγαίνει πολύ καλά για την Τουρκία.

Του Γιώργου Αναγνωστόπουλου

Οι αντιδράσεις της Μόσχας θυμίζουν περισσότερο με βρυχηθμούς μιας αρκούδας στο κλουβί (ΝΑΤΟ / Βόσπορος / Οικονομία)...., παρά με μιας επιτιθέμενης αρκούδας. Η τιμωρία της αυθάδους Τουρκίας με οικονομικά αντίμετρα από την Ρωσία, αποδεικνύονται ότι είναι για το θεαθήναι και για εσωτερική κατανάλωση.

Τα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία είναι περισσότερο από σημαντικά για την Ρωσία, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή με τις τιμές πετρελαίου στο ναδίρ. Η κίνηση της Τουρκίας απέδειξε ότι ήταν πολύ καλά μελετημένη, στηριγμένη σε αναλύσεις και αξιολογήσεις αρκετών ετών από τα καλύτερα δυτικά και εθνικά κέντρα ανάλυσης (MIT / ΝΑΤΟ / Πεντάγωνο / CIA κ.λπ.) όσον αφορά τις δυνατότητες αντίδρασης της Ρωσίας.

Η Τουρκία είδε τη συνολική εικόνα της κατάστασης, αξιολόγησε τις δυνατότητες αντίδρασης της Ρωσίας, πήρε το πράσινο φως από εκεί που έπρεπε και έδρασε με απόλυτη επίγνωση και ψυχραιμία. Ήταν μία στημένη επικοινωνιακή παγίδα για να ανατρέψει την εικόνα που πήγε να δημιουργήσει η Ρωσία στη Μ. Ανατολή.

Είναι πραγματικά απίστευτο το πως μία χώρα με την εμπειρία και τις ικανότητες στην συλλογή πληροφοριών και ανάλυσης της Ρωσίας, έπεσε σ’ αυτή την παγίδα και άφησε τέτοιο κενό ασφαλείας. Πραγματικό δώρο στην Αμερική. Το μήνυμα που εστάλη ήταν «Loud and Clear», απέδειξε σε όλους τους παίκτες της Μ. Ανατολής ότι η Ρωσία κάνει ό,τι κάνει, εφόσον της επιτρέπεται να το κάνει, από την Αμερική και τους Συμμάχους της.

Το μήνυμα όμως είχε και… «cc.», στο Ισραήλ, Αίγυπτο και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Έχουν όρια αυτά που μπορείτε να κάνετε (Εθνική Ατζέντα), μην έχετε ψευδαισθήσεις. Αν ξεφύγουμε από τους μεγάτιτλους των ειδήσεων και αρχίσουμε να συνδέουμε τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν την ίδια στιγμή στην Α. Μεσόγειο, ίσως αρχίσουμε να αποκτούμε μία διαφορετική οπτική.

Απόδειξη ότι η Τουρκία δεν έδρασε μόνη της, είναι ότι ανεξάρτητα από τους δήθεν καταδικαστικούς βερμπαλισμούς που ελέχθησαν από διάφορες φωνές στη Δύση, άρχισε από την επομένη της κατάρριψης να εισπράττει τα επινίκια:

>Οικονομική Ενίσχυση από ΕΕ για το μεταναστευτικό (μία ΕΕ που δεν κάνει τίποτε χωρίς την εντολή του Αφεντικού).

>Αλλαγή Status Quo στο Αιγαίο ερήμην της Ελλάδας.

>Επανέναρξη Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων ερήμην της Κύπρου (με μιας όλα τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη στον κάλαθο αχρήστων, μιλάμε για τέτοια γελοιότητα).

>Ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο η Noble Energy (Αμερικάνικη εταιρεία) αποφασίζει να πουλήσει ένα τεράστιο ποσοστό δικαιωμάτων σε Αγγλική Εταιρεία (κοιτάσματα Κύπρου / Ισραήλ) πριν η εκμετάλλευση του κοιτάσματος αρχίσει να αποδίδει και πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις του τρόπου διάθεσης του τελικού προϊόντος στις διεθνείς αγορές!!!

Αν μη τι άλλο χρήζει προβληματισμού το θέμα. Ας μην ξεχνάμε ότι η Αμερική επιθυμεί διακαώς να δημιουργηθεί αγωγός προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, παρά τις αντιρρήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Το σχέδιο αυτό παραμένει σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ.

Κυπριακό, μερικοί λένε πως η Αμερική αλληθωρίζει προς την Τουρκία, έτσι νομίζουν. Η Αμερική δεν αλληθωρίζει αλλά κοιτάει κατάματα χαμογελώντας προς την Τουρκία όσον αφορά το Κυπριακό (είναι εξαιρετικά χρήσιμο να θυμόμαστε ότι το Κυπριακό είναι δικό της δημιούργημα, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνενοχή μας βεβαίως).

Αυτά όλα είναι μόνο τα ορατά προς το παρόν κέρδη της Τουρκίας και να είστε σίγουροι ότι έρχονται κι άλλα. Όλες οι ενδείξεις συντείνουν ότι τελικά στην σκακιέρα της Α. Μεσογείου θα διαμορφωθούν οι νικητές και οι ηττημένοι με μικρές παραλλαγές όπως αρχικά είχαν σχεδιάσει οι Αμερικανοί, όταν άρχισαν την Αραβική Άνοιξη.

Εν αντιθέσει με εμάς, η μόνη που δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις εξελίξεις είναι η Τουρκία, που βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα σε όλους τους επικριτές της.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny