
Οι εθελοντές κατανάλωσαν διάφορες τροφές σε ηρεμία και στη συνέχεια με ακουστικά στα αυτιά όπου δημιουργήθηκε προσομοίωση του θορύβου που υπάρχει στην καμπίνα του αεροπλάνου. Αν και οι γεύσεις ήταν ίδιες αποδείχτηκε πως εντέλει το μυστικό κρύβεται στο umami, που όλοι το γεύτηκαν πιο έντονο σε συνθήκες θορύβου. “Η αίσθηση της γεύσης διαστρεβλώνεται όταν υπάρχει θόρυβος και γι’ αυτό το φαγητό φαίνεται πιο άνοστο. Οι συνθήκες που επικρτατούν γύρω μας όταν τρώμε επηρεάζουν κατά πολύ τη γεύση μας”, δήλωσε ο Robin Dando, επικεφαλής της έρευνας και διατροφολόγος.