
Μπανάνες – Αν αγοράσετε πράσινες, είναι καλύτερο να τις βάλετε σε φρουτιέρα, ενώ αν είναι ήδη ώριμες, η θέση τους στο ψυγείο μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία της περαιτέρω ωρίμανσης.
Μήλα – Είναι καλύτερο να τα κρατήσετε μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά, καθώς παράγουν αέρια αιθυλενίου. Μπορούν να αποθηκευτούν είτε σε φρουτιέρα ή στο ψυγείο, όπου συνήθως παραμένουν φρέσκα για περίπου μία εβδομάδα.
Πεπόνια – Καρπούζια – Διατηρούνται άκοπα σε σκιερό μέρος και κομμένα πάντα στο ψυγείο, όπου πρέπει να καταναλωθούν τάχιστα.
Ντομάτες – Κρατήστε τες μακριά από το ψυγείο, καθώς θα σαπίσουν γρήγορα. Αποθηκεύστε τες σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μπολ και μακριά από οποιαδήποτε πηγή θερμότητας, όπως ο ήλιος ή η κουζίνα.
Φράουλες – Σε δοχεία στο ψυγείο και πλένοται λίγο πριν καταναλωθούν.
Εσπεριδοειδή – Στο ψυγείο, μέσα σε χάρτινη σακούλα.
Ροδάκινα – Εκτός ψυγείο σε χάρτινη σακούλα αν είναι σκληρά και όταν ωριμάσουν στο ψυγείο.
Σταφύλια και τα κεράσια – Σε δοχεία στο ψυγείο και πλένονται λίγο πριν καταναλωθούν.
Κολοκυθάκια και πατάτες σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος, όπως ένα υπόγειο ή ένα ντουλάπι. Ραπανάκια, παντζάρια και καρότα στο ψυγείο.
Μπρόκολο και κουνουπίδι – Στο ψυγείο, μακριά από τα άλλα φρούτα και λαχανικά.
Πιπεριές – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για 3 μέρες.
Σέλινο – Στο ψυγείο σε χάρτινη σακούλα.
Μανιτάρια – Η υγρασία κάνει τα μανιτάρια γλοιώδη, έτσι είναι καλύτερο να παραμείνουν άπλυτα στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Σκόρδο & κρεμμύδια – Σε ένα σκοτεινό, δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άλλα τρόφιμα.
Αγγούρια – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά – Μαρούλι, σπανάκι κ.λπ. στο ψυγείο.
Φασολάκια – Στο ψυγείο.
Μελιτζάνα – Σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 μέρες.