Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αυτό είναι το κείμενο που απέρριψε η Ελλάδα

Το νέο, «σκληρό» κείμενο του Γερούν Ντάισελμπλουμ που έφερε στο Eurogroup διέρρευσε σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου η Ελλάδα το απέρριψε, κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη στάση και «επιμονή» να εφαρμοστεί το μνημόνιο. 

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το κείμενο ουδεμία σχέση έχει με τα όσα είχαν συμφωνηθεί τις προηγούμενες μέρες και πως εκπορεύεται από το Βερολίνο.


Στο κείμενο που κατατέθηκε στο Eurogroup και απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, καθώς καταγράφονται οι σκληρές θέσεις του Βερολίνου, ζητείται από την Αθήνα:

Να δηλώσει ότι:

- Αποδέχεται την ολοκλήρωση του υπάρχοντος προγράμματος.
- Αποδέχεται τον υπάρχοντα και κατά κοινή ομολογία ανέφικτο στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κείμενο μη διαπραγμάτευσης και ρήξης αφού ζητά η Ελλάδα να συνεχίσει χωρίς καμία αλλαγή το υπάρχον πρόγραμμα παρά την αποτυχία και την αναποτελεσματικότητα του που εντοπίζουν πλέον εκπρόσωποι και των δανειστών.





Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny