Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πανούσης: Σε 100 ημέρες κλείνει η Αμυγδαλέζα

Πανούσης: Σε 100 ημέρες κλείνει η Αμυγδαλέζα Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στις επόμενες 100 ημέρες να κλείσει το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, ξεκαθάρισε σήμερα ο Γιάννης Πανούσης, λίγα 24ωρα μετά την αυτοκτονία του μετανάστη που προκάλεσε ένταση στους κρατούμενους.

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προωθείται ταυτόχρονα η ταχύτερη ολοκλήρωση τριών ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας στην Αττική, τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ώστε να φιλοξενούνται με ανθρώπινες συνθήκες οι αλλοδαποί.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς το μεσημέρι από τον κ. Πανούση με την υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι οποίοι είχαν συνάντηση στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, για περίπου δύο ώρες.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πανούσης τόνισε ότι στόχος είναι να καταργηθούν τα κέντρα κράτησης, χωρίς όμως να αφεθούν στο δρόμο οι αλλοδαποί, αλλά να τελούν υπό ένα καθεστώς «εποπτευόμενης ελευθερίας».

Για τον λόγο αυτό συστήνεται μία επιτροπή, η οποία σε πρώτη φάση θα ελέγξει από την αρχή τους φακέλους όλων των κρατουμένων στην Αμυγδαλέζα, προκειμένου να υπάρξει μια αξιολόγηση των περιπτώσεων κατά κατηγορία, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα, οι άρρωστοι, οι επί μεγάλο διάστημα κρατούμενοι, οι αιτούντες άσυλο, κ.λ.π. και να ληφθεί η ανάλογη μέριμνα.

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανοιχτός χώρος φιλοξενίας, καθώς στεγάζεται μέσα στην Αστυνομική Ακαδημία, γι' αυτό και θα κλείσει. Προς το παρόν όμως από χτες, έχουν μπει συνεργεία, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς για την χορήγηση ζεστού νερού στα κοντέινερς, την τοποθέτηση κλιματιστικών για θέρμανση και γενικώς την διαμόρφωση ενός ανθρώπινου περιβάλλοντος για τους αλλοδαπούς, μέχρι να απομακρυνθούν σταδιακά, μέσα στο χρονοδιάγραμμα των 100 ημερών.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny