

Υπάρχει καθορισμένη διαδικασία για τον υπολογισμό της καυστικότητας μια πιπεριάς που δεν βασίζεται στην εμπειρία των γευσιγνωστών.
Η ένταση του καψίματος που προκαλεί μια πιπεριά μετράται με μονάδες της κλίμακας Scoville.
Οι μονάδες καθορίζουν την ποσότητα καψεϊψίνης (CH3)2CHCH=CH(CH2)4CONHCH2C6H3-4-(OH)-3-(OCH3) που περιέχεται στην πιπεριά και είναι υπεύθυνη για την πικάντικη γεύση της.
Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο Fowler δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα επίπονη η βρώση της πιπεριάς. Μουδιάζει τη γλώσσα και προκαλεί έντονο κάψιμο σε όλο το πεπτικό σύστημα. Το κάψιμο μπορεί να διαρκέσει μια ώρα κατά την οποία δεν θέλεις (σ.σ. ή δεν μπορείς) να μιλήσεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Είναι όμως υπέροχη εμπειρία»

Ο παραγωγός ζητάει από τους ανθρώπους να δηλώσουν εγγράφως ότι έχουν σώας τα φρένας πριν τους επιτρέψει να δοκιμάσουν το τσίλι, αναφέρει το perierga.gr.