
Περί...αξιοπιστίας της εταιρείας ο λόγος: Η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research πριν από τις εκλογές του Μαΐου του 2012, στις 25 Απριλίου. Κάνουμε τις ανάλογες αναγωγές για να καταλάβουμε την πραγματική εικόνα των κομμάτων σήμερα.
Με αυτά τα δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 27,4% των ερωτηθέντων έναντι 23,5% της Ν.Δ., η Χρυσή Αυγή το 6,4% (τρίτο κόμμα εδώ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ Ή ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ), το ΠΑΣΟΚ το 5,8% (εξόφθαλμα εξωπραγματικό ποσοστό συγκριτικά και με τις άλλες έρευνες που εξηγείται μόνο βάσει των...αδελφικών σχέσεων εταιρείας και αποκόμματος), το ΠΟΤΑΜΙ 5,6%, το ΚΚΕ το 5,3%, οι ΑΝ.ΕΛ. το 3,8%, ο ΛΑΟΣ το 1,6% και η ΔΗΜΑΡ 1,1%.
Το άνετο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να αντισταθμιστεί μερικώς με κάποια από τα γνωστά κόλπα που, βέβαια, δεν πείθουν κανέναν. Ένας στους δύο πολίτες ( το 50,8%) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές. Το 52,4% θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, την ώρα που το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη Ν.Δ., ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ευρήματα που ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ, όπως εξάλλου επιβεβαιώνεται από όλες τις δημοσκοπίσεις των σοβαρών εταιρειών του χώρου.