Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σχόλιο για το σχόλιο




Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης


Φαίνεται ότι η κρίση που επί χρόνια ταλανίζει τη Χώρα έχει επηρεάσει  όχι μόνο την οικονομία, αλλά περισσότερο τις αξίες, ηθικές και πνευματικές. Επίσης έχει επηρεάσει και την νοητική ικανότητα πολλών και κυρίως εκείνων που θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, όπως της διακυβέρνησης καθώς και της ενημέρωσης. Πολύ φοβάμαι δε ότι η οικονομική κρίση είναι απόρροια της κρίσης που ανέφερα των ηθικών και πνευματικών αξιών.
Πρόσφατα διαβάσαμε : «Ένταση δημιουργεί η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία στέκεται αντίθετη ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων τις...........
Κυριακές επικαλούμενη «ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη» και «αυτονοήτως δυσεπανόρθωτη ηθική βλάβη» την οποία θα υποστούν οι καταστηματάρχες, οι έμποροι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Με κίνδυνο η κυβέρνηση να υποστεί μια ακόμη μεταρρυθμιστική ήττα και ενώ κατηγορείται από τους δανειστές αλλά και μεγάλο μέρος του εκλογικού της κοινού πως υποχωρεί διαρκώς από μια σειρά πολιτικές, η κυβέρνηση μελετά τρόπους αντίδρασης.» 
Ταυτόχρονα η εφημερίδα «Τα Νέα» του γνωστού συγκροτήματος ΔΟΛ, δημοσίευσε σχόλιο με το οποίο «ψέγει» τη Δικαστική Εξουσία σημειώνοντας ότι οι Δικαστές «κάνουν και παρακάνουν πολιτική», αφού αποφασίζουν αγνοώντας τις αποφάσεις της Βουλής. Καταλήγει δε το σχόλιο: «Παραδοσιακά η διάκριση των εξουσιών θεσπιζόταν για να προστατέψει τη Δικαιοσύνη από παρεμβάσεις των πολιτικών. Ο κόσμος όμως έχει αναποδογυριστεί και σε αυτό το ζήτημα, αφού οι δικαστές αντί να αποδίδουν δικαιοσύνη, αναζητούν αφορμές για να νομοθετούν ή να ασκούν πολιτική. Κάτι που ανατρέπει τη συνταγματική τάξη.»
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο σχολιαστής, καθυβρίζει τη Δικαιοσύνη ότι ασκεί πολιτική αντί να απονέμει δικαιοσύνη. Και αυτό το γράφει μια εφημερίδα που έχει καταντήσει να είναι η κατ εξοχή «εφημερίδα της Κυβερνήσεως» να υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις άσχετα αν είναι ή όχι σύμφωνες με τις επιταγές του καταστατικού χάρτη της Χώρας, του Συντάγματος.
Απορώ δε που δεν βρέθηκε ένας δικαστής να καλέσει στο γραφείο του τον τροπαιοφόρο αυτό σχολιαστή να του τραβήξει τα αφτιά όπως θα έπρεπε.
Δικαιολογημένα ίσως το ως άνω συγκρότημα όπως και τα άλλα εκδοτικά μεγάλης εμβέλειας θυμιατίζουν κατά κόρον τις όποιες κυβερνητικές αποφάσεις, αν εξετάσει κανείς το ύψος των οφειλών των συγκροτημάτων αυτών προς τις τράπεζες που το 2012 όπως αναφέρονται στους διάφορους ιστότοπους  διαμορφώνονται όπως παρακάτω:
«ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ»: Δηλαδή το MEGA CHANNEL των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη με τραπεζικό δανεισμό 123.500.000 ευρώ, μαζί με το νέο δάνειο των 98.000.000, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων (ίσως έτσι να εξηγείται το μένος κατά των δικαστών).
«ΟΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ»: Η εκδοτική «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα με χρέη στις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
«ΔΟΛ»: του εναπομείναντος μετά τον Λαμπράκη  ισχυρού Σ.Ψυχάρη, με τραπεζικό δανεισμό 134.000.000 ευρώ.
Με τι εξασφαλίσεις άραγε;;; Μήπως με «προσωπική εγγύηση» δηλαδή με τίποτα;;;
Λογικό λοιπόν και εξηγήσιμο φαινόμενο της υπεράσπισης των κυβερνητικών επιλογών από τους χρεώστες που προσδοκούν όχι «ανάσταση νεκρών»  αλλά κούρεμα των οφειλών τους από ποιον άλλο εκτός από την κυβερνητική απόφαση;;
Ενοχλήθηκε ο σχολιαστής από την παρέμβαση της δικαιοσύνης, και δεν ενοχλείται από την κατά συρροή καταπάτηση του Συντάγματος από τους ίδιους τους βο(υ)λευτές και τις αποφάσεις τους.
Αλήθεια μπορεί κάποιος να μας πει αν κανείς από τους 300 τρόφιμους αυτού του ευαγούς ιδρύματος που λέγεται Βουλή των Ελλήνων έχει διαβάσει το Σύνταγμα;; Θα μου πει κανείς ότι εδώ υπογράφουν τα μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν και θα διαβάσουν το Σύνταγμα;;; Το τι υπογράφουν στα μνημόνια το αντιλαμβάνονται όταν αρχίζει η εφαρμογή των όρων και τότε προσπαθούν να αποκαταστήσουν το μέγεθος της βλακείας τους με φτηνές δικαιολογίες.
Ξέρει κανείς να μας πει πόσες κυβερνητικές αποφάσεις έχουν χαρακτηρισθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα ακόμα και από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου της Βουλής ως «αντισυνταγματικές»;;; Και τι υποδηλώνει αυτό;; Αυτό που προανέφερα ότι δεν έχουν διαβάσει οι Βο(υ)λευτές το Σύνταγμα. Δεν το γνωρίζουν. Αλλά που να το μάθουν;; Έχουν χρόνο να ασχοληθούν σοβαρά με τις αρμοδιότητές τους;;
Μπορούν να μας πουν οι πολιτικοί θεματοφύλακες των νόμων και οι με το αζημίωτο υπερασπιστές και αβανταδόροι τους αν οι παρακάτω επιταγές του Καταστατικού Χάρτη της χώρας εφαρμόζονται;;
Άρθρο 4
1.Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
Άρθρο 21
3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.

Άρθρο 22
1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
Άρθρο 59
1.Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
"Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
Και τέλος από το ακροτελεύτιο
Άρθρο 120
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
Ειδικά για το τελευταίο άρθρο να επισημάνουμε ότι η αρπαγή της ψήφου με δόλιο τρόπο όπως με εξαγγελίες του τύπου «Λεφτά υπάρχουν» και «επαναδιαπραγμάτευση χρέους» υπόκεινται κατάφωρα σε παραβίαση της παραγράφου 3 αλλά ποιος θα συλλάβει τους παραβάτες;;; Προέχουν οι συλλήψεις των μικροοφειλετών των 2 και 3 χιλιάδων ευρώ. Όχι των εγκληματιών, των μεγαλοοφειλετών των μεγαλοαπατεώνων.
Όταν ο ελληνικός λαός ψηφίζει κυβερνήτες και αυτοί αποδεικνύονται απλοί «διαχειριστές» ξένων και παράνομων ως προς το Σύνταγμα αποφάσεων, τότε γιατί να τους ψηφίζουμε;; Ας ορίζουν οι δανειστές τους κυβερνήτες της αρεσκείας τους, να μη ξεφτιλίζεται η δημοκρατία που επικαλούμαστε ότι έχουμε, να γλυτώνουμε από ταλαιπωρίες και έξοδα.
Εκτιμώ ότι με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, θα πρέπει να καθιερωθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή κάποιου της υποψηφιότητάς του ως πολιτικού η εξέτασή του από επιτροπή δικαστών, της αυταπόδεικτης γνώσης του Συντάγματος της Ελλάδος και όχι να είναι το Βουλευτήριο άσυλο και τσιφλίκι γόνων πολιτικών τζακιών, τηλεοπτικών τροφίμων και κάθε λογής άσχετου που χρήζεται «πολιτικός» λόγω αναγνωρισιμότητας που οι ψηφοφόροι προτιμούν και κατόπιν τους βρίζουν όταν διαπιστώνουν την ανεπάρκειά τους.
Τέλος θα πρέπει να γνωρίζει ο μασκοφόρος σχολιαστής της παραπάνω εφημερίδας ότι η δικαστική εξουσία φροντίζει την εφαρμογή των Νόμων όπως αυτοί υφίστανται και είναι σύμφωνοι με το Σύνταγμα και  όχι την εφαρμογή των όποιων αποφάσεων που ψηφίζονται από οσφυοκάμπτες και καθ υπόδειξη και επιταγή  βουλευτές συνήθως τις μεταμεσονύκτιες ώρες που δεν ξέρουν τι και πως ψηφίζουν βυθισμένοι στην υπνηλία τους.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny