Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Ποια είναι η ελληνική «υπερτροφή» που μπορούμε να τρώμε άφοβα κάθε μέρα;

6c57dfb3453e9bb0898ddddcda9f9396_LΕίναι διάσημη από την αρχαιότητα και οι ευεργετικές της ιδιότητες την καθιστούν σούπερ τροφή. Ακόμα και τα κουκούτσια της – όταν έχει – περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σνακ που μπορεί να καταναλωθεί σκέτο, ή να προσφέρει τα πολύτιμα στοιχεία του στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική.

Ο λόγος για τον «ελληνικό μαύρο χρυσό», την Κορινθιακή σταφίδα.

Η κορινθιακή σταφίδα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και σίδηρο.

Η σταφίδα είναι ιδανική και για όσους γυμνάζονται αφού είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας. Επίσης, αποδεδειγμένα χορταίνει, βοηθώντας έτσι στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων.

Οι διαιτολόγοι προτείνουν να εντάξουμε τη σταφίδα στην καθημερινή μας διατροφή, ως μία από τις τρεις μερίδες φρούτων που πρέπει να έχουμε στο ημερήσιο διαιτολόγιο μας .
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny