Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΑΠΟΧΗ: ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΟΓΗ (!)



Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)


Καταβάλλονται απέλπιδες προσπάθειες φιλότιμων ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΩΝ απελπισμένων να μας πείσουν πως σε περίπτωση εκτεταμένης αποχής («Α»)  ευνοούνται  τα κόμματα των άκρων, όπως π.χ η Χ.Α.
Δεν θα ασχοληθώ με τις γνωστές σε όλους, έννοιες, τη σημασία καθώς και τις επιπτώσεις της Αποχής, του Λευκού, του Άκυρου.
-       Προδήλως στην τελική διαμόρφωση ενός αποτελέσματος συμβάλλουν όλοι οι αναφερθέντες παράγοντες, και ......
φυσικά οι (έγκυροι) ψήφοι.
-       Επιβάλλεται σεβασμός στις επιλογές κάθε ψηφοφόρου.
-       Εκτιμώ ότι είναι λάθος ο εξαναγκασμός (Υπάρχουν ποινικές κυρώσεις) σε συμμετοχή στις εκλογές. Αντιδημοκρατική και αναντίστοιχη με την ελεύθερη βούληση του ατόμου. (Σ.Σ Αν και δεν αγνοώ, ή παραθεωρώ τις συνέπειες).
-       Αν φοβίσεις κάποιον – με κυρώσεις / ποινές ή επισείοντας τον κίνδυνο ερχομού ενός άλλου, «κακού», κόμματος, εξαιτίας της «Α» του, τότε το πιθανότερο είναι να σε μαυρίσει (!).
-       Πως άραγε θα επιτευχθεί η αποφυγή της αποχής πρακτικά;
-       Έχω την άποψη πως – ουσιαστικά – δεν αλλάζουν και τόσο τα πράγματα αν η «Α» γίνει συμμετοχή.
Εκείνοι που ήθελαν να ψηφίσουν, τα κόμματα των «Τόξων» της …….
«Τ ο ξ ω τ ή ς  Δημοκρατίας» του Κ.Δ Πολιτεύματος μας, ή τα εκτός «Τόξου», προσέρχονται στις κάλπες αυτοβούλως και προθύμως.
Οι απέχοντες, αν γίνουν συμμετέχοντες, θα ρίξουν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) άκυρο ή λευκό.
-       Γιατί όμως τόση αποχή από την έλλογη προσέγγιση της πραγματικότητας;
Οι αποτυχημένοι κουτοπόνηροι και – αντιπαθείς σε μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος – εξουσιαστές προσπαθούν με έναν σμπάρο να χτυπήσουν δυό τριγώνια:
Α. Να δημιουργήσουν ενοχές και φόβο στους απέχοντες ψηφοφόρους ώστε να λάβουν μέρος. Ευελπιστούν –τόσο τους κόβει – ότι θα τους ψηφίσουν (!...).
Β. Να αποκτήσουν άλλοθι «νομιμοποίησης» της αποτυχίας τους ως προς την αντιμετώπιση.
     -     Οι πιθανότεροι λόγοι αποχής κάποιου (εκτός φυσικά από λόγους:
           υγείας, ηλικίας, αποστάσεων) είναι επειδή:
1.    Έτσι θέλει / γουστάρει  (Σ.Σ άλλωστε η «Α» είναι συνειδητή πράξη).
2.    Πιστεύει ότι ουδείς αξίζει.
3.    Επιθυμεί να εκφράσει την έντονη αποδοκιμασία, περιφρόνηση, αγανάκτηση ή και αηδία προς το «Πολιτικό μας Σύστημα» που θεωρεί ότι σάπισε.






4.    Θεωρεί ότι το Κ.Δ.Πολίτευμα είναι αναποτελεσματικό και αιτία δεινών και αδικιών.
5.    Νομίζει πως η «Α» θα δράσει παιδευτικά: θα συνεφέρει τους αλλοπαρμένους Άρχοντες.





Υ.Γ Προσπαθώ να φανταστώ τις συνέπειες, αν σε μια εκλογή – όπως πρόσφατα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές – είχαμε ένα 90% «Α». Δεν θα (συγ)κλόνιζε τους εξουσιαστές το – ειρηνικό – γεγονός (Σ.Σ αντί να χρησιμοποιήσουμε π.χ βία); 
       Θα μου παρατηρήσετε: Ναι αλλά ….. Συμφωνώ. Δίκιο έχετε ό,τι και να πείτε. Πράγματι θα ….. «έχανε η Βενετιά βελόνι». Ενώ εμείς – μέχρι τώρα – χάσαμε: «Και τ’ αβγά και τα καλάθια». Επιτυχία, πράγματι!..
     
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny