Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τα καλά λιπαρά του αμύγδαλου

Τα καλά λιπαρά του αμύγδαλουΤα αμύγδαλα είναι ένας ξηρός καρπός που διατίθεται προς κατανάλωση καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Αποτελεί σχήμα οξύμωρο το γεγονός ότι αν και είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε λίπος, μελέτες ανά τον κόσμο έχουν συσχετίσει την κατανάλωση του με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων.

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους μονοακόρεστα (όπως του ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα μείωσης της κακής χοληστερόλης (LDL), αλλά και μείωση της ολικής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Η δράση των εν λόγο λιπαρών οξέων ενισχύεται από την αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, η οποία όμως περιέχεται κυρίως στον φλοιό του αμυγδάλου.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny