Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η Τουρκία θα μας φάει λάχανο και στις ιχθυοκαλλιέργειες

Όπως διαβάζω σε αυτό το άρθρο, όσο οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες παραμένουν μπλεγμένες στα δίχτυα της αδράνειας των τραπεζών, οι γείτονές μας στην Τουρκία δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και απειλούν την παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας σε έναν κλάδο, που μέχρι και πέρυσι έκανε τζίρο 1,5 δισ. ευρώ διατηρώντας τη ...........
δυναμική του παρά τα προβλήματα και την κρίση.
Όμως, τα λάθη πάντα στοιχίζουν. Έτσι, οι τουρκικές ιχθυοκαλλιέργειες -που καραδοκούν στη γωνία- έχουν αρχίσει να εκτοπίζουν τις ελληνικές, οι οποίες βουλιάζουν από τα οικονομικά προβλήματα και την κωλυσιεργία των πιστωτριών τραπεζών. Κρίμα γιατί για δύο δεκαετίες τώρα η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία παγκοσμίως στην παραγωγή τσιπούρας και λαβρακιού, καλύπτοντας το 48% της παγκόσμιας αγοράς με δυναμικότητα 137.000 τόνων. Ωστόσο, το 2013 τα στοιχεία δείχνουν υποχώρηση για την Ελλάδα στους 94.000 τόνους και την παραγωγή της Τουρκίας να αυξάνεται και να ανέρχεται δυναμικά στους 108.000 τόνους. Και καλά κάνει δηλαδή… Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Θα περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βουλιάξει και αυτός ο κλάδος;


Σταύρος
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny