Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Γεωργιάδης: «Ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα πουλάει πολύ»

gewrgiadhs-o-antigermanismos-sthn-ellada-poylaei-polyΓια δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης λόγω των κυβερνητικών μέτρων έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Επί τουλάχιστον μια δεκαετία πληρώναμε 4 δισ. ευρώ ετησίως για φαρμακευτική, δηλαδή 40 δισ. ευρώ μιλάμε για κολοσσιαίο ποσό....
Τώρα ξοδεύουμε το 1/3 της φαρμακευτικής δαπάνης. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό ξεβολεύει κάποιους» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η αγορά λειτουργεί ευρύθμως δεν υπάρχει κανένα έλλειμμα στα φάρμακα» διευκρίνισε. Αναγνώρισε πάντως ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει βασικές οργανωτικές αδυναμίες. «Οι υπάλληλοι που ανήκουν τυπικά στον ΕΟΠΥΥ βρίσκονται ακόμη στα παλιά ταμεία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα πουλάει πολύ. Η παροχή τεχνογνωσίας των Γερμανών, αλλά και της Τask Force, μας είναι απολύτως απαραίτητη. Ό,τι έκαναν αυτοί σε 20- 30 χρόνια, εμείς πρέπει να τα κάνουμε σε 2 – 3» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε, τέλος, ότι «τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται δεν τις κάνουμε επειδή η χώρα είναι στο μνημόνιο, αλλά επειδή είναι σωστές».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny