Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος με διαφορά ο Σαμαράς

Προβάδισμα 0,5% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην εκλογική επιρροή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς...
Στην εκτίμιση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28% (από 27,5% τον Απρίλιο), έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας (από 28,5%) και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,5% (από 11%). Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 6,5% (από 8%), και ισοδυναμεί με το ΚΚΕ (από 5,5%), ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 6% (από 6,5%), και η ΔΗΜΑΡ λαμβάνει 5,5% (από 6,5%).

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία επικρατεί για δεύτερο διαδοχικό μήνα (και τρίτο συνολικά το 2013), διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμά της σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες, σε 45% έναντι 41%, από 45% έναντι 43% που ήταν τον μήνα Απρίλιο.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει το 40% των ερωτηθέντων, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 30%. Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός λάμβανε 41%, τη στιγμή που ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε 26%.

Στην καταλληλότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας, το 35% των πολιτών προκρίνει ως βέλτιστη λύση μία τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ενώ το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται ως η καταλληλότερη επιλογή από το 24%.

Δημοφιλέστερο πολιτικό κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 44% (από 36% τον περασμένο μήνα) και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 38% (από 36%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 36%, η ΝΔ με 33% (ίδιο ποσοστό με τον Απρίλιο), το ΚΚΕ με 31% (από 23%). Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 17% (από 18%), και ισοδυναμεί με την Χρυσή Αυγή (η οποία λάμβανε 15%).

Το 60% των πολιτών δηλώνει πως «μάλλον δεν χρειάζεται» η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ υπέρ της προσφυγής στις κάλπες τάσσεται το 37%.

Πίστη στη δυνατότητα της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας την τετραετία εκφράζει το 45%, τη στιγμή που το 47,5% εξακολουθεί να πιστεύει πως η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες πριν το 2016.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny