Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

«Έξυπνοι» και «αγνοί» τσάροι σε «τετραπέρατες» και «αγνές» κοινωνίες

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
«Θα ήμουν ανόητος να «παρέμβω» σε ένα ψηφιακό αρχείο τέτοιου είδους (...) Μα πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα να μου δώσουν μια λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου; Κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψω;»
Πρώην «τσάρος» γνωστής χρεοκοπημένης οικονομίας
Η επίκληση του ασυμβίβαστου μεταξύ  μνημειώδους ανοησίας  και στοιχειώδους λογικής επάρκειας των ταγών μιας κοινωνίας που.....
λειτουργεί θεσμικά έστω και με ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ  σεβασμό στους θεμελιώδεις κανόνες της ΛΟΓΙΚΗΣ , θα ήταν υπέρ αρκετή για να αθωώσει με συνοπτικές διαδικασίες τον οποιονδήποτε «άρχοντά» της που κατηγορείται για παραβατική  συμπεριφορά που παραπέμπει διανοητικά σε σοβαρή μορφή «επισήμου ηλιθιότητας»
Μπορεί ενίοτε «το έξυπνο πουλί από την μύτη να πιάνεται» ο γενικός κανόνας όμως για τους έξυπνους άρχοντες κοινωνιών που δεν έχουν εξοβελίσει στο πυρ το εξώτερον την στοιχειώδη λογική είναι πως όταν παρεκκλίνουν της ηθικής και του δικαίου το κάνουν με όρους που παραπέμπουν στο τέλειο έγκλημα και σε καμία περίπτωση στην επίσημη ηλιθιότητα
Συνεπώς η απάντηση στο ερώτημα αν ο τέως «τσάρος» της ένδοξης Ρουσφετόβιας τεκμηριώνει την αθωότητα της «λευκής περιστεράς» και όχι τη θεωρία περί «έξυπνου πουλιού από τη μύτη πιασμένου» επικαλούμενος το παραπάνω ασυμβίβαστο, παραπέμπει σε ένα νέο ερώτημα:
Είναι η Ρουσφετόβια κράτος σεβασμού της στοιχειώδους λογικής ώστε να ισχύει για τους ταγούς της το παραπάνω ασυμβίβαστο που αθωώνει πανηγυρικά τον πρώην μόνιμα  χαζογελαστό  μα «έξυπνο» τσάρο της , ή μήπως την λογική την έχει στείλει εδώ και χρόνια περίπατο, οπότε ενδέχεται να την κυβερνούσαν και να την κυβερνούν ηλίθιοι ικανοί για όλα?
Ιδού μερικοί βοηθητικοί προβληματισμοί που ενδεχομένως διευκολύνουν την εξαγωγή έγκυρης απάντησης:
Η εκλογή ανεπάγγελτων κατά συνείδηση ΑντωνοΚωστοΓιωργάκηδων  αδυνατούντων να «κρατήσουν» έστω και προσωρινά ,ακόμη και το  περίπτερο του γείτονα τους για να πάει αυτός διακοπές χωρίς να το χρεοκοπήσουν, από μια κοινωνία που παραληρούσε στην εκάστοτε εκλογική νίκη τους παραπέμπει σε κράτος που εκτιμά την λογική?
Το γεγονός πως οι τελευταίοι εκλεγμένοι «γίγαντες» πρωθυπουργοί της είναι ευρέως γνωστοί με σπιθαμιαία υποκοριστικά που τελειώνουν σε –άκης όπως Κωστάκης,  Γιωργάκης και Αντωνάκης παραπέμπει σε λογικούς εκλέκτορες?  
Το δεξί χέρι του γνωστού ανελλήνιστου φιλέλληνα, «παγκοσμίου στοχαστή Νο 79» είναι δυνατόν να είναι ανόητος?
Το πρωτοπαλίκαρο της οικονομίας ενός μηδενιστή του πηλικίου το οποίο μιλούσε για τετραγωνισμό του κύκλου την στιγμή που και οι μαθητές λυκείου γνωρίζουν πως αποδεδειγμένα (1) ο τετραγωνισμός αυτός είναι αδύνατος , είναι δυνατόν να είναι βλάξ?
Κάποιος που ενώ έχει επισήμως το ρόλο του «Τσάρου» , επιδιώκει να παίξει το ρόλο του «Κυβερνήτη του Τιτανικού» είναι ποτέ δυνατόν να είναι βλάξ και μάλιστα με πατέντα?
Όχι λεβέντη μου ΟΧΙ πασά μου. ΔΕΝ είσαι ούτε ανόητος ούτε λαμόγιο. Είσαι το τετραπέρατο έντιμο αστέρι μιας τετραπέρατης έντιμης κοινωνίας, που την συνθέτει ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου». Ως ταγός της λοιπόν το ασυμβίβαστο που προανέφερα σε αθωώνει πανηγυρικά!  Άλλωστε αν πραγματικά ήσουν ένοχος θα αφαιρούσες και «Κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψεις»  
Παραφράζοντας τον Σαίξπηρ (2),  για τον περιούσιο λαό του «λεφτά υπάρχουν» που μετά τους σπιθαμιαίους Κωστάκηδες, Γιωργάκηδες και Αντωνάκηδες και τα λαμπρά  πρωτοπαλίκαρά τους,  είναι έτοιμος να εμπιστευτεί  την «σωτηρία» του στους (κατά)καμμένους διώκτες των Νεφελειμ και στους παράφωνους υμνητές του «πολιτισμού» που φύτρωσε «ΣυΡιζΑ» στη Βίλα Αμαλία, η απόσταση μεταξύ σοβαρού εγκλήματος και γελοίας επίκλησης αθωότητας με τεκμήριο τη λογική  ενδεχομένως να  είναι τόσο μικρή όσο ένα παραπάνω όνομα! «Έτσι για να …μπερδέψεις»   Και αντίστροφα η απόσταση από την γελοία επίκληση της αθωότητας με τεκμήριο τη λογική μέχρι το σοβαρό τέλειο έγκλημα (3)  ενδεχομένως να είναι τεράστια. Όσο μερικές χιλιάδες «χαμένα» ονόματα η ένα «χαμένο» CD…     Έτσι για να …Ξεμπερδεύεις μια και καλή!   
(1)   Ο τετραγωνισμός του κύκλου ορίζεται ως η διαδικασία του να φτιάξεις με κανόνα και διαβήτη τετράγωνο που έχει εμβαδόν ΙΣΟ με το εμβαδό δεδομένου κύκλου. Λόγω του ότι στον τύπο εμβαδού του κύκλου εμπεριέχεται ο περίφημος αριθμός «π» που έχει ΑΠΕΙΡΑ δεκαδικά ψηφία ΜΗ περιοδικά, ο τετραγωνισμός του κύκλου καθίσταται αδύνατος
(2)   «Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή. Από το γελοίο όμως στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια»  William Shakespeare
(3)    Αν ΔΕΝ ρώταγε ΞΕΝΟΣ δημοσιογράφος ΞΕΝΟΥ μέσου τον νέο Τσάρο της Ρουσφετόβιας για το «χαμένο» CD, θα είχε  επιτευχθεί η «τελειότητα» ?
Katsikas.george@gmail.com
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny