Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Πώς έριξαν οι Τούρκοι το F-16 του Ηλιάκη

Αποκαλύψεις για το πως έριξαν οι Τούρκοι το F-16 του Ηλιάκη φέρνει δημοσίευμα
Ο Κ. Ηλιάκης σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου του 2006 κατά τη διάρκεια αερομαχίας στα ανοικτά της Καρπάθου. Ήταν 36 ετών και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών...
Επισήμως, ο θάνατός του αποδόθηκε σε "ατύχημα" που προήλθε από "ανθρώπινο λάθος" του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

Οι μαρτυρίες όμως και οι απόρρητες αναφορές που φέρνει σήμερα στο φως η Real News, αποκαλύπτουν ότι ο Έλληνας σμηναγός δέχτηκε απροκάλυπτα δολοφονική επίθεση από το τουρκικό μαχητικό που καταδίωκε.

Ο σχηματισμός "Αλεπού-370" των δύο ελληνικών F-16 που βγήκαν για καταδίωξη τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία είχαν εισβάλει στον εθνικό εναέριο χώρο μας, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο της 133 Σμηναρχίας Μάχης στην Κρήτη. Όταν συναντήθηκαν οι δύο σχηματισμοί στον αέρα και ξεκίνησε η καταδίωξη τους, ο κ. Ηλιάκης δέχτηκε ξαφνικά επίθεση από το ένα τουρκικό μαχητικό.

Ο τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ χτυπώντας με το δεξί φτερό του RF-4 την καλύπτρα του αεροσκάφους του Ηλιάκη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, στέλνοντάς τον στο θάνατο.

Η απόρρητη αναφορά του σμηναγού Ι. Αγγελή που πετούσε στο δεύτερο ελληνικό αεροσκάφος ως Νο1 του σχηματισμού και είδε πως εκτυλίχθηκε το περιστατικό, επιβεβαιώνει ότι επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά από έρευνες είχε προχωρήσει στη σύνταξη επίσημου πορίσματος για τις συνθήκες της κατάρριψης του ελληνικού μαχητικού. Σε αυτό αναγνωριζόταν το γεγονός ότι ο Ηλιάκης εκτέλεσε άψογα την αποστολή του.

Η ελληνική πλευρά ωστόσο, φρόντισε να είναι πολύ προσεκτική στο σημείο του πορίσματος στο οποίο γινόταν αναφορά στον Τούρκο πιλότο, περιγράφοντας το όλο περιστατικό ως "ατύχημα" που οφειλόταν σε "ανθρώπινο λάθος" χωρίς να υπάρχει ίχνος δόλου.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny