Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Ο «Ξένιος Ζευς» αλλάζει το πρόσωπο της Αθήνας

Στη δεύτερη φάση του σχεδίου «Ξένιος Ζευς» που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία πάση θυσία κέντρων κράτησης των αλλοδαπών περνά η Ελληνική Αστυνομία. Βάσει του σχεδιασμού της Κατεχάκη, επιτάσσεται μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχουν δημιουργηθεί και να λειτουργούν τουλάχιστον δέκα κέντρα κράτησης χωρητικότητας 12.000 ατόμων...


Τα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, θα είναι τα περισσότερα στην Αττική, στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Για την Αθήνα μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύει η Ελληνική Αστυνομία για το στρατόπεδο του Ρουφ ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να ξεπεραστούν κάποια εμπόδια που επικεντρώνονται κυρίως στο μεγάλο κόστος που απαιτείται για να μεταφερθούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Ρουφ.

Το αμέσως επόμενο στρατόπεδο που θα περιέλθει στη χρήση της Αστυνομίας είναι αυτό της Αεροπορίας στη Ριτσώνα, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες στην Αμυγδαλέζα ώστε να μπορεί να υποδεχτεί 1.400 παράνομους αλλοδαπούς από τους 300 που κρατούνται σήμερα.

Η αστυνομία ευελπιστεί ότι όταν τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα δύο σκέλη του σχεδιασμού «Ξένιος Ζευς», το πρόβλημα θα αρχίσει σιγά σιγά να επιλύεται.

Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει τις επιχειρήσεις εντοπισμού των αλλοδαπών και το δεύτερο την ολοκλήρωση της λειτουργίας των κέντρων κράτησης.

Στο μεταξύ, 15 ημέρες μετά την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης, άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, περιγράφουν στην εφημερίδα μια διαφορετική εικόνα της πόλης.
Όπως λένε, οι παράνομοι μετανάστες, οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών αλλά και οι άστεγοι που συνωστίζονταν στα πεζοδρόμια και τις εισόδους των κτιρίων έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Οι παράνομοι αλλοδαποί μάλιστα είτε έχουν συλληφθεί είτε κρύβονται προκειμένου να αποφύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny