Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

«Σάμπα» στο Όσλο!

Η Εθνική μας ομάδα λύγισε την σκληροτράχηλη Νορβηγία στο Όσλο με 3-2 με καλό ποδόσφαιρο και ευκαιρίες, στέλνοντας μηνύματα ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014!...


Έτσι ξεκίνησε

Ο Σάντος άρχισε το φιλικό με τη Νορβηγία με σχήμα 4-4-2. Βασικός πορτιέρο ήταν ο Καρνέζης. Τα δύο στόπερ της ομάδας ήταν οι Κ. Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Τοροσίδης και αριστερό ο Σπυρόπουλος. Στον άξονα ήταν οι Κατσουράνης, Τζιώλης, Μανιάτης και Φορτούνης. Οι δύο της επίθεσης ήταν οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης.

Δύο γκολ σε 11 λεπτά!

Η Εθνική μας μπήκε πολύ καλά στο ματς πιάνοντας στον… ύπνο τους Νορβηγούς! Ο Τοροσίδης με μία σέντρα-σουτ με φάλτσο από τα πλάγια αφότου εξέθεσε τον Ρίισε έκανε το 0-1 στο 7′.

Ήταν βέβαια ένα μεγάλο το λάθος του Νορβηγού γκολκίπερ που είχε και κακή τοποθέτηση του σώματός του και κακή αντίδραση. Στο 11′ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με κεφαλιά στην… πλάτη του Χάνγκελαντ μετά από μακρινή μπαλιά που του έγινε έγραψε το 0-2! Έτσι μέσα σε 11 λεπτά οι διεθνείς μας προηγούνταν με 2-0 στο Όσλο.

Μείωσαν οι Νορβηγοί

Οι φωνές από τον πάγκο αφύπνισαν κάπως τους Νορβηγούς που αντέδρασαν αρκετά γρήγορα, μειώνοντας το σκορ στο παιχνίδι στο Όσλο σε 2-1. Ήταν στο 13ο λεπτό όταν το σουτ του Χάνγκελαντ βρήκε κόντρα και κατέληξε στα δίχτυα.

Η μπάλα βρήκε πάνω σε δύο παίκτες της Εθνικής και τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία με τον Καρνέζη να μην μπορεί να κάνει κάτι για να αποκρούσε την μπάλα. Ήταν πάντως ένα τέρμα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει η Εθνική εάν είχε φύγει έξω σωστά η μπάλα.

Ευκαιρία ο Φορτούνης, δοκάρι η Νορβηγία

Στο 37ο λεπτό ο Φορτούνης έχασε τεράστια ευκαιρία βγαίνοντας τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ. Οι Νορβηγοί όμως στην συνέχεια είχαν δοκάρι στο 38′ με κεφαλιά του Αμπντελάουε και μία καλή κεφαλιά του του Χούσεκλεπ.

Δυνατά και στην επανάληψη

Στο Β’ μέρος παρά την πίεση των Νορβηγών η Εθνική μας ομάδα -που έκανε πολλές αλλαγές και σε πρόσωπα και σε σχήματα- βγήκε πάλι μπροστά, έκανε φάσεις και έβαλε και άλλο γκολ.

Στο 53′ ο Κατσουράνης έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μήτρογλου όμως ο δεύτερος έχασε απίστευτη ευκαιρία καθώς εάν και βρέθηκε μόνος του απέναντι στον πορτιέρο των Νορβηγών την έστειλε πάνω του.

Δύο λεπτά μετά ο Μήτρογλου έκανε μία κεφαλιά που βγήκε άουτ. Όμως στο 56′ πήρε την… εκδίκησή του, βάζοντας το πρώτο του γκολ με την Εθνική ανδρών. Μετά από νέα πολύ καλή μπαλιά του Κατσουράνη με ωραίο και δυνατό σουτ έκανε το 1-3.

Στο 75′ όμως δυστυχώς οι Νορβηγοί αξιοποίησαν πάλι τα αμυντικά προβλήματα που είχε η Εθνική στο ματς αυτό. Μείωσαν με ωραία προσπάθεια του Ρίισε. Μετά από σέντρα ο Ρίισε σούταρε στην πλάτη του Βύντρα κάνοντας το τελικό 2-3.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny