Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κούβελος κι άλλοι τρεις στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα εφετών για τα χρηματικά εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό παραπέμπει η επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, τον σύζυγο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , Ισίδωρο Κούβελο και τους πρώην ευρωβουλευτές Γιώργο Δημητρακόπουλο (ΝΔ) και Κωνσταντίνο Δρούτσα (ΚΚΕ).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούβελος παραπέμπεται για τον αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό του Λονδίνου στον οποίο κατέληξε το 1 εκατομμύρια δολάρια...
, ο κ. Δημητρακόπουλος για το γεγονός ότι «ξέχασε» να καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» ενώ αυτό που έχει γίνει γνωστό για τον κ. Βελόπουλο είναι ότι μετέφερε στην Γερμανία 200.000 ευρώ.

Πάντως, ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης ανέφερε ότι ελέγχθηκαν 24 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2011 (χρήσης 2010) με εμβάσματα στο εξωτερικό. Μετά την υποβολή των πορισμάτων των ορκωτών ελεγκτών λογιστών, η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε :

- Οι δηλώσεις των κ. Κούβελου, Βελόπουλου, Κ. Δρούτσα (τ. ευρωβουλευτής του ΚΚΕ) βρέθηκαν ανακριβείς, χωρίς επαύξηση περιουσιακής κατάστασης.

- Η δήλωση Δημητρακόπουλου ήταν εκπρόθεσμη. Ελέγχθηκε και δεν διαπιστώθηκε επαύξηση περιουσιασκής κατάστασης

Αυτές οι τέσσερις πάνε στον εισαγγελέα Εφετών
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny