Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Financial Times Deutschland: Η ΕΕ ζητά υποθήκες από τους Έλληνες

Financial Times Deutschland: Η ΕΕ ζητά υποθήκες από τους ΈλληνεςΤην υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας ως αντάλλαγμα για την χορήγηση τουδεύτερου πακέτου οικονομικής στήριξης εξετάζει η ευρωζώνη, με σαφή στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων αντιτίθεται στη χορήγηση νέας πίστωσης προς τη χώρα μας, γράφουν οι Financial Times Deutschland
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία, όμως οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων δεν είναι πια μεγάλες.Στόχος των εμπνευστών της υποθήκευσης δημόσιας περιουσίας είναι να καμθεί η αντίσταση χωρών που είναι επιφυλακτικές απέναντι σε ένα δεύτερο πακέτο οικονομικής στήριξης, με την ιδέα για την υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας  να έχει αρχικά διατυπωθεί αρχικά από την κυβέρνηση της Φινλανδίας...


 
Την ίδια ώρα, η προοπτική νέας βοήθειας προς την Ελλάδα έχει προκαλέσει τριβές εντός του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, με την κοινοβουλευτική ομάδα του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων να εξετάζει να προσκαλέσει την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ -μετά το ταξίδι της στις ΗΠΑ- σε έκτακτη συνεδρίαση με σκοπό να της εκθέσει τις απόψεις και αντιρρήσεις της. 

Ο αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Φόλκερ Κάουντερδήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι «δεν υπάρχει απόφαση για ένα νέο πακέτο στήριξης». Την ίδια στιγμής όμως ο εκπρόσωπος της Χριστιανικής Ένωσης για οικονομικά ζητήματα Νόρτμπερτ Μπάρτλε τονίζει ότι «δεν διεξάγεται συζήτηση για νέες πιστώσεις. Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει ότι «για την ώρα δεν μπορώ να φανταστώ πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ ενός δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα». 


Πηγή: Deutsche Welle
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny