Τρίτη 31 Μαΐου 2011

«Δε θα τα καταφέρετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας»

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος επισημαίνει επίσης το εύρος των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η Αθήνα. Οι ανησυχίες αυτές εξηγούν την απόφαση του Fitch να μειώσει στα τέλη Μαΐου σε "Β+" την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους.Ο Fitch εξηγεί πως η αξιολόγηση αυτή, όσο χαμηλή κι αν είναι, λαμβάνει υπόψη την καταβολή νέων αρωγών από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν είναι συμβατή με μια "ήπια" αναδιάρθρωση ή "αναδιάταξη" του ελληνικού χρέους, η οποία θα υποχρέωνε τον Fitch να θεωρήσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης...
 Η αξιολόγηση της Ελλάδας βρίσκεται ακόμη υπό την επιτήρηση του Fitch για επιπλέον υποβάθμιση. Ο οίκος αναφέρει πως θα λάβει την απόφασή του το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης εξέτασης από το ΔΝΤ και την ΕΕ κατά πόσον η Ελλάδα σέβεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση μιας πρώτης βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny