Στην αναλυσή της η εφημερίδα αναφέρει: «Η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει πόσο γρήγορα μπορεί να ένα κράτος να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Μόλις πριν από δύο χρόνια οι επενδυτές δάνειζαν χωρίς ενδοιασμούς στους Έλληνες ‘φρέσκο χρήμα’. Τώρα η χώρα αποτραβήχτηκε από τις αγορές και μάλιστα για περισσότερο χρονικό διάστημα από ότι σχεδιαζόταν.
Κανονικά οι Έλληνες θα έπρεπε του χρόνου να δανειστούν από ιδιώτες επενδυτές 26,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ουδείς πιστεύει όμως πια ότι θα τα καταφέρουν. ‘Είναι εξαιρετικά απίθανο’ το 2012 η Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της μέσω δανεισμού από τις αγορές, δηλώνουν κοινοτικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες.
Εάν όμως οι Έλληνες μέχρι τότε δεν προχωρήσουν σε...........
νέα δάνεια από τον μηχανισμό στήριξης, θα πρέπει να κηρύξουν πτώχευση.»
νέα δάνεια από τον μηχανισμό στήριξης, θα πρέπει να κηρύξουν πτώχευση.»
«Η χώρα χρειάζεται επιπρόσθετα δάνεια για να αντικαταστήσει τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα, αλλά και για τα τοκοχρεολύσια. Μεγάλο μέρος από αυτές τις πιστώσεις θα διοχετευθεί όμως στο εξωτερικό, διότι τα περισσότερα ομόλογα τα έχουν στην κατοχή τους ξένες τράπεζες.
Έτσι είναι πιθανόν η Αθήνα να αφήσει τις τράπεζες ‘με άδεια χέρια’ για να μην ξαναχρεωθεί και συρρικνωθεί περαιτέρω η εθνική της κυριαρχία. Ήδη αναπτύσσεται εξάλλου στην Ελλάδα ένα κίνημα κατά των όρων του μνημονίου.»
Και η εφημερίδα καταλήγει:
«Η χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται στο μεταξύ διαχειρίσιμη. Η ΟΝΕ έχει θωρακιστεί καλύτερα. Υπάρχει ένας μηχανισμός διάσωσης που μπορεί να παρέμβει, μόλις διαφανεί ότι ενδέχεται να επεκταθεί η κρίση και σε άλλες χώρες-μέλη και επιπλέον οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντέχουν. ‘Μια αδυναμία πληρωμών στην Ελλάδα δεν θα αναστατώσει το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα’, δηλώνουν Γερμανοί τραπεζίτες.»