Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολοι ρεβυθοκεφτέδες


Υλικά για 4 άτομα...


1 λίτρο νερό

300 γρ. αλεύρι από ρεβίθια (σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα )

150 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

3 κ.σ ελαιόλαδο

1 /2 φλ. Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

1 φλ. Κορν  φλάουρ ή αλεύρι

Λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει ενώ το έχουμε ήδη αλατίσει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ρεβιθάλευρο και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα. Το μίγμα θα πρέπει να βράσει και να γίνει ελαστικό. Υπολογίζουμε περίπου 12-14 λεπτά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ελιές, καρυκεύουμε και, τέλος, βάζουμε το δυόσμο.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μίγμα σε λαμαρίνα σε πάχος 2 εκ., σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Από αυτό το στρώμα μίγματος παίρνουμε μίγμα και σχηματίζουμε κεφτεδάκια. Τα περνάμε από το κορν φλάουρ ή το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε φριτέζα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.  Τα βγάζουμε από τη φριτέζα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny