Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ

(Της γιαγιάς Μαρίας από το Διδυμότειχο)

Υλικά:

1 κοτόπουλο βρασμένο


3 φλιτζάνες τραχανά χονδρό


9 φλιτζάνες από το ζωμό της κότας


1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο


2 – 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτι


½ φλiτζάνα λάδι


λίγο αλάτι

Εκτέλεση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι το αφήνουμε να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια βάζουμε το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουνε τον........
. τραχανά. Το αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις και το αδειάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει το κοτόπουλο. (αν ο ζωμός είναι λιγότερος από την ποσότητα που θέλουμε προσθέτουμε νερό). Το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και ο τραχανάς να πιάσει μια ροδαλή κρούστα.

Σημείωση: Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε αντικαθιστώντας τον τραχανά με πλιγούρι. Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο το φαγητό αυτό γίνετε νοστιμότερο αν το κοτόπουλο είναι χωριάτικο.

Καλή επιτυχία

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny