«Κατανοητή αλλά ελάχιστα ρεαλιστική» χαρακτηρίζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς τη στρατηγική προσέλκυσης ξένων επενδυτών για την αγορά κρατικών οργανισμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση.
Η εφημερίδα διερωτάται ποιος λογικός επενδυτής θα πλήρωνε μία έστω λογική τιμή για το 49% του ΟΣΕ, που έχει κάθε χρόνο ζημιά ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κατά μέσο όρο και χρέη 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του οργανισμού αντιμετωπίστηκε με απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.
Γίνεται επίσης αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά ταχυδρομεία, καθώς και η διάθεση προς παραχώρηση ποσοστών στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΔΑΘ. Κατά τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς η .......
πιθανότητα επιτυχούς πώλησης των ποσοστών συμμετοχής στους οργανισμούς αυτούς είναι τουλάχιστον ισχνές.
Η εφημερίδα εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση ίσως πρέπει να αναθεωρήσει τη στρατηγική της και να βγάλει στο σφυρί τα «ασημικά της οικογένειας», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Αναφέρονται ενδεικτικά η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και το υπόλοιπο 20% που κατέχει η κυβέρνηση στον ΟΤΕ. Μεταξύ αυτών σημειώνεται ότι οι επενδυτές θα ενδιαφέρονταν περισσότερο για τους δύο τελευταίους οργανισμούς.