
Μία νέα σουηδική έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι τώρα για την σχέση μεταξύ κατανάλωσης γαλακτοκομικών προιόντων και καρδιακής λειτουργίας.Οι επιστήμονες πίστευαν ότι αποτελούσαν πηγές κινδύνου αφου τα κορεσμένα λιπαρά που περιέχουν συνδέονται με καρδιακές παθήσεις. Όμως Σουηδοί ερευνητές ανακάλυψαν μετά από σχετική μελέτη ότι όσοι καταναλώνουν γαλακτοκομικά προιόντα ωφελούνται πολύ και κινδυνεύουν λιγότερο να υποστούν καρδιακή προσβολή προσβολή καθώς μειώνονται η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη.Μάλιστα διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ωφελούνται περισσότερο αφου οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μειώνονται κατά 23% ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 14%.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.