Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΖΕΛΕ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 140 γρ. Ζάχαρη
  • 3 ξυλάκια Κανέλα
  • 65 γρ. Σιμιγδάλι
  • 4 τετραγωνάκια μπίτερ Σοκολάτα
  • 2 κουτ. σουπ. καθαρισμένα Φιστίκια Αιγίνης
  • λίγο Αμυγδαλέλαιο
  • 2 κουτ. σουπ. Ανθόνερο

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ

1. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 8/10 του λίτρου νερό, ρίξτε μέσα τα ξυλάκια κανέλας. Βράστε τα για 5 λεπτά. Στη .........
συνέχεια αφήστε τα όλη τη νύχτα στο νερό.

2. Την επομένη σουρώστε το νερό. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι με λίγο από το υγρό. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε και το υπόλοιπο υγρό, τη ζάχαρη και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το σιμιγδάλι. Αρωματίστε το μίγμα με ανθόνερο.

3. Ρίξτε λίγο αμυγδαλέλαιο σε μια φόρμα και αλείψτε την. Αδειάστε μέσα το μίγμα και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.

4. Σερβίρετε το γλυκό σε μια πιατέλα γαρνιρισμένο με ξύσματα σοκολάτας και τα φιστίκια, που τα έχετε αλέσει σε χοντρά κομμάτια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny