Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Οι τροφές που μας φτιάχνουν την διάθεση

Η καλή διάθεση περνάει από το στομάχι! Και δεν το λέμε για να βρείτε αφορμή να αρχίσετε να «μασαμπουκιάζετε»!!

Σημασία δεν έχει η ποιότητα, αλλά η ποσότητα. Όπως διαπιστώθηκε σε πρόσφατη έρευνα, όσοι επιλέγουν διατροφή που είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες εμφανίζουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υποτονικοί και άκεφοι, καθώς τρυπτοφάνη και σερετονίνη παράγονται στον εγκέφαλο όταν καταναλώνονται τρόφιμα με αυξημένη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.Αντίθετα, βοηθούν πολύ την διάθεση οι σύνθετοι υδατάνθρακες, που συναντώνται σε λαχανικά, φρούτα και αμυλώδη προϊόντα ολικής αλέσεως.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny