Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ


ΥΛΙΚΟ
  • Αστακός
  • 200 γρ. λινγκουίνι ή Σπαγγέτι
  • 1/4 φλιτζάνι Λάδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 400 γρ. (περασμένες στον τρίφτη) Ντομάτα(ες)
  • 1 κουτ. σουπ. Ξύδι
  • 1 πρέζα Ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκ. Πελτέ ντομάτας
  • 1/3 φλιτζανιού βασιλικό ή Μαϊντανός

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ

1. Βράστε τον αστακό σας ..........
και κόψτε τον κατά μήκος στη μέση. Σκεπάστε τον με διαφανή μεμβράνη και φυλάξτε τον στο ψυγείο μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.

2. Σοτάρετε το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράστε τη σάλτσα ώσπου να δέσει.

3. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλτισμένο νερό με ελάχιστο λάδι για να μην κολλήσουν. Στραγγίξτε τα και σερβίρετέ τα σε πιατέλα.

4. Περιχύστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.

5. Βγάλτε τον αστακό απο το ψυγείο και βάλτε τον στο γκριλ και ψήστε τον για 5 λεπτά για να ζεσταθεί.

6. Σερβίρετε τα μακαρόνια στην πιατέλα γαρνιρισμένα με τα δύο μισά του αστακού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny