Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΣΑΛΑΤΑ ΦΑΚΗΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ

Υλικά:

300 γρ. Αντίδια

2 κουταλάκια Ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι Ζάχαρη

1 μέτρια Κίτρινη(ες) Πιπεριά(ές)

1/3 φλυτζανιού κόκκινο Κρασόξυδο

1 μέτρια Κόκκινη(ες) πιπεριά(ες)

4 φλυτζάνια Νερό

1 σκελίδα πολτοποιημένη Σκόρδο

1 φλυτζάνι Φακές

Τρόπος παρασκευής


Κόψτε τέταρτα τις πιπεριές και αφαιρέστε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Ψήστε τες στο γκριλ ή σε ......
πολύ ζεστό φούρνο, με την φλούδα από πάνω, μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα. Σκεπάστε τις πιπεριές με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τες.

Ανακατώστε σε ένα μικρό κατσαρόλι τις φακές, το νερό και το σκόρδο. Σιγοβράστε χωρίς καπάκι περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. Στραγγίστε και πετάξτε το σκόρδο. Ανακατώστε σε ένα μπολ τις φακές και τις πιπεριές.

Βάλτε στο σέικερ το ξύδι, τη ζάχαρη και το μισό λάδι και χτυπήστε τα καλά. Αδειάστε αυτό το ντρέσιγκ πάνω στις φακές. Ανακατώστε καλά.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίξτε το μισό από το υπόλοιπο λάδι και τα μισά αντίδια. Σωτάρετέ τα καλά μέχρι να μαραθούν. Συνεχίστε με το υπόλοιπο λάδι και τα υπόλοιπα αντίδια.

Ανακατώστε τα αντίδια με τις φακές.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny