Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ
Υλικά

1 ποτήρι λάδι - σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Προαιρετικά βάζουμε και ξανθές σταφίδες
Σιρόπι

4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Κανέλα ξυλάκι

Βάζουμε στην ...........
κατσαρόλα τα 4 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα το σιμιγδάλι, το λάδι και τα αμύγδαλα για να καβουρντιστούν.
Τα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ξανθίνουν.
Κατόπιν ρίχνουμε σιγά και πολύ προσεκτικά το σιρόπι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια. (προσοχή μην κάψετε τα χέρια σας, γιατί πιτσιλάει πολύ - τυλίξτε με μια πετσέτα).
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα (πήξει).
Βάζουμε την κρέμα σε φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει.


Καλή επιτυχία
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

AddToAny